Juha iz mungo fižola
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Juha iz mungo fižola

Odlična in preprosta juha iz mungo fižola je super izbira za topel obrok. Poleg tega pa je mungo fižol eden najboljših rastlinskih virov beljakovin. 

SESTAVINE:
* 200g mungo fižola
* tri vejice drobnjaka
* indijske začimbe - curry, kumina, ingver, kurkuma...
* sol in poper
* kos parmezana

OPIS POSTOPKA: Fižol namakamo čez noč, potem ga dobro operemo in skuhamo v slanem kropu. V lonec damo dvakrat več vode kot je fižola, sol, poper in začimbe. Vklopimo pečico na ventilatorski program na 150stC. Potem pa kuhano juho do gladkega zmiksamo v tekoči pire. Naribamo parmezan in ga v obliki nepravilnih krogov razporedimo na peki papir. Pekač položimo v ogreto pečico in zapečemo hrustke do zlato rumene barve. Juho nadevamo v krožnike in dodamo hrustek ali dva, ter posujemo z nasekljanim drobnjakom. Mungo fižol je izjemno bogat vir vitaminov in mineralov. 

ČAS PRIPRAVE: kuhanje fižola: cca.20 min + peka parmezanovih hrustkov: 7min = 30 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva

* 200g mungo fižola * tri vejice drobnjaka * indijske začimbe - curry, kumina, ingver, kurkuma... * sol in poper * kos parmezana  Fižol namakamo čez noč, potem ga dobro operemo in skuhamo v slanem kropu. V lonec damo dvakrat več vode kot je fižola, sol, poper in začimbe. Vklopimo pečico na ventilatorski program na 150stC. Potem pa kuhano juho do gladkega zmiksamo v tekoči pire. Naribamo parmezan in ga v obliki nepravilnih krogov razporedimo na peki papir. Pekač položimo v ogreto pečico in zapečemo hrustke do zlato rumene barve. Juho nadevamo v krožnike in dodamo hrustek ali dva, ter posujemo z nasekljanim drobnjakom. Mungo fižol je izjemno bogat vir vitaminov in mineralov. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.