Domača kokošja juha
SESTAVINE za 4 osebe:
* 600g kokošjega mesa in kosti(bedra, peruti, vrat, hrbet...)
* 1 čebula
* 2 zrna česna
* lovorjev list
* svež peteršilj
* nekaj brinovih jagod
* nekaj zrn črnega popra
* žlička domače zelenjavne mešanice s soljo
* 4 korenčki
* 1,5l vode
OPIS POSTOPKA: Meso in zelenjavo operemo in položimo v večji lonec (korenček narežemo na tretjine). Prelijemo z vodo in segrejemo do vretja. Dodamo vse začimbe po okusu. Ko zavre, juho kuhamo približno eno uro na srednji temperaturi. Ko je juha gotova, jo precedimo. Mesu odstranimo kožo in kosti, ga narežemo na koščke in damo v juho. V juho lahko zakuhamo domače rezance in serviramo.
ČAS PRIPRAVE: 1,5h
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Jezeršek - Mmmuffins&Co.
Komentarji (0)