Juha iz čičerike in pora
SESTAVINE:
* 350 g čičerike
* 1 srednje velik krompir
* 2 velika pora
* 2 žlici kokosovega olja
* 2 nasekljana stroka česna
* sol, poper
* rumeno gorčično seme
* 750 ml jušne osnove
* nariban parmezan
POSTOPEK PRIPRAVE: Čičeriko prejšnji dan namočimo. Skuhamo jo skupaj s krompirjem do mehkega (krompir dodamo, da se čičerika prej skuha) – približno 45 min. Por očistimo in ga zrežemo na kolobarčke. Segrejemo posodo, dodamo 2 žlici kokosovega olja in gorčična semena. Nato dodamo še por in česen ter ščepec soli in pražimo, da por postane sladek in mehak. Dodamo odcejeno čičeriko s krompirjem in pražimo še 1 minuto. Dolijemo približno 2/3 juhe in počasi kuhamo približno 15 minut. ¾ juhe z paličnim mešalnikom zmeljemo, in jo prilijemo k ostali juhi. Tako nastane kremasta osnova in nekaj celih čičerik. Prilijemo še preostalo jušno osnovo, glede na želeno gostoto juhe. Po potrebi še posolimo in popopramo.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)