Je mogoče, da se zrediš ob uživanju alg?

Je mogoče, da se zrediš ob uživanju alg?

4

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA:

Jemanje spiruline in chlorelle na enkrat je traparija, ker chlorella čisti telo in s tem zelo zmanjša učinek spiruline. Je pa nekaj, jasno je da se od beljakovin ne redimo, če jih ne jemo skupaj z ogljikovimi hidrati - se pravi alge bazirajo na beljakovinah. Zelo zelo pomembno je, da super živila uživamo pravilno saj niso nedolžna. V telesu sprožajo reakcije vplivajo na hormone. Skratka delujejo kot zdravila, tudi sama farmacija se zelo veliko poslužuje super živil kot sosestavin v zdravilih in kozmetiki. Zato je zelo pomembno, da se preden jih začnemo uživati poučimo kako jih jemati. Skratka z mojega stališča ni možno, da se zrediš od uživanja alg. Chlorella spodbuja izgubo teže, jaz jo vključujem v vse programe hujšanj.

AVTOR: Špela Ostanek, supernutricionistka (za vsa dodatna vprašanja ji lahko pišete na nutripina.info@gmail.com


Komentarji (4)

Špela

Pozdravljene,
načeloma lahko z jogurtom, vendar je najbolj učinkovit sveži sok. In sicer, ga naredimo takole: Svežo pšenično ali ječmenovo travo, zblendamo v blenderju, nato pa pire stiskamo skozi gazo, dokler ne dobimo čistega soka. Tak je najbolj učinkovit in priporočljiv povsem na tešče.

špela

Zdravo!
Mene pa zanima, če lahko mešam ječmenovo travo ali pa pšenično z maco, pa če lahko mešam travi z jogurtom? :D

Hvala za odgovor

Špela Ostanek

Literature na temo super živil je ogromno, lahko jo poiščejo na spletu, lahko tudi v knjižnicah.
Doziranje je od super živila do super živila različno. Pri algah ne bomo zgrešili, če jih vsako jutro dodamo po eno jušno žlico v smoothie. Odlične so tudi v kuhinji, sploh spirulina, ki ni občutljiva na toploto. Chlorella je že drugačna saj pospešeno razstruplja, zato je z njo potrebno bolj previdno.

Poglejte, če prestavim zadevo v prakso. Kako ugotoviš ali boš kupila samsung ali iphone? Najprej se vprašaš kaj potrebuješ, na to si ogledaš, kako zmogljiv je kateri telefon in na koncu izbereš tistega, ki je po tvojem mnenju zate uporabnejši. Prav tako je s super živili, če smatramo, da potrebujemo minerale, klorofil, b vitamine in beljakovine, si pogledamo alge. Če se želimo blago čistiti, a bolj krepiti, se odločimo za spirulino, če pa se želimo predvsem čistiti, spodbuditi delovanje jeter in uravnavati prebavo, se odločimo za chlorello.

Glavne prednosti uživanja alg AFA:
1. Krepijo sistem PNEI. Na imunski sistem delujejo tako, da aktivirajo limfocite in večajo njihovo sposobnost, da gredo iz krvnih žil ter iščejo mikrobe in tumorske celice, skrajšujejo okrevanje in pospešujejo celjenje ran.
2. Krepijo srce in krvožilni sistem, uravnavajo telesno težo in izboljšujejo razmerje med koristnim in škodljivim holesterolom.
3. Izboljšujejo delovanje prebavil in samo prebavo. Krepijo koristno mikrofloro in z lastnimi encimi sodelujejo pri prebavi.
4. Izboljšajo razstrupljanje telesa, izločanje odpadnih snovi in radioaktivnosti. Čistijo kri, jetra in pomagajo pri regeneraciji poškodovanih ledvic.
5. Zmanjšujejo možnost rakavih obolenj. Delujejo s pomočjo antioksidantov, z boljšim delovanjem presnove zaradi encimov in s krepitvijo imunskega sistema.
6. Ščitijo pred boleznimi in pospešujejo zdravljenje. Preprečujejo t.i. »celično lakoto«, to je pomanjkanje bistvenih hranil kljub zadostni ali celo preveliki kalorični vrednosti hrane in vodi vse do kroničnih obolenj in staranja.
7. Ker krepijo zdravje, pripomorejo k lepoti ter fizični in psihični kondiciji in premagovanju stresa.

Špela Ostanek, supernutricistka

Kristina

Kje dobimo informacije v zvezi z uporabo super živil? Katera se lahko kombinirajo in v kakšnih količinah se jih sploh lahko uživa, da je varno za telo? Skratka, kot pravi gospa Špela, da je zelo pomembno, da super živila uživamo pravilno. Kako pa vemo, ali naj uživamo recimo spirulino ali chlorello? Ali pa acai ali maco, pa pšenično in ječmenovo travo v prahu? Pa še to: Kako je pa s klamatskimi algami? Povsod jih promovirajo kot daleč najboljše prehransko dopolnilo. Zahvaljujem se vam za vse informacije, ki nam jih posredujete preko vaše spletne strani, postaja prava zakladnica konkretnih nasvetov. Kristina