Jagodno-čokoladna presna torta brez moke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Jagodno-čokoladna presna torta brez moke

2

Si že poskusil/a presno? Spodaj si preberi, mite o presnih sladicah, ki jih z lahkoto ovržem! Presne sladice so resnično preproste za pripravo in bodo presenetile še tako zagrizene navdušence nad čokoladnimi tortami. Naravne sestavine namreč poskrbijo, da je torta ravno prav sladka in božanskega okusa. V receptu lahko poljubno zamenjamo sadje za kakšno drugo.



OSNOVA:

* 100 g mletih mešanih oreščkov (ali semen - lan, sončnice, sezam)

* 100 g ovsenih kosmičev

* 100 g kokosove moke

* 100 g izkoščičenih datljev

* 50 g lončka kokosovega sladkorja

* 1 žlica kokosovega masla/olja

* 1 dcl vode



NADEV:

* 250 g jagod

* 2 banani



ČOKOLADNA KREMA:

* 150 g datljev

* ½ lončka vode

* 50 g presnega kakava v prahu

* 2 žlici kokosovega masla/olja



OSNOVA: V multipraktiku zmešamo vse sestavine. Osnovo čim bolje potlačimo v tortni pekač.

NADEV: Na koščke narezane banane zložimo po osnovi. Čez banane zložimo še na kolobarje narezane jagode.

ČOKOLADNA KREMA: Za čokoladno kremo datlje meljemo, dokler ne nastane sprijeta krogla. Potem dodamo vodo in meljemo toliko časa, dokler ne nastane gosta zmes. Vse mora biti lepo zmleto, brez delčkov. Dodamo še kakav in kokosovo maslo in zmeljemo še to. To čokoladno maso prelijemo po tortici, damo v hladilnik/skrinjo in počakamo, da se strdi (60 minut). Po želji lahko potresemo/okrasimo s kokosovim čipsom ali moko.



TIPS: Pri sestavinah za osnovo in nadev lahko poljubno dodajaš, spreminjaš sestavine. Za nadev lahko uporabiš katero koli sadje, ki ga imaš doma. Za osnovo lahko uporabiš namesto mešanih oreščkov samo lešnike, mandlje ali orehe. Prav tako lahko namesto ovsenih kosmičev dodaš pirine, ržene, kvinojine, ajdove – po želji. Kokosova sladkor lahko nadomestiš z agavinim ali javorjevim sirupom, rjavim trsnim sladkorjem ali pa sladkor popolnoma izpustiš. Prav tako lahko v osnovo dodaš katero koli suho sadje.



PRECEPT SESTAVILA: Malinca Nastja



3 miti o presnih tortah, ki jih z lahkoto ovržem :)



1. Sestavine za presno torto so drage!

Sestavine iz EKOLOŠKE PRIDELAVE za torto iz katere je prišlo 16 kosov so me prišle cca 15 €.

Izračun:

* 100 g mešanih oreščkov Malinca iz ekološke pridelave = 2,35 €

* 100 g ovsenih kosmičev Malinca iz ekološke pridelave = 0,50 €

* 100 g kokosove moke Malinca iz ekološke pridelave = 1,25 €

* 50 g kokosovega sladkorja Malinca iz ekološke pridelave = 1,45 €

* 250 g izkoščičenih datljev Malinca iz ekološke pridelave = 4,20 €

* 50 g presnega kakava Malinca iz ekološke pridelave = 1,35 €

*3 žlice kokosovega masla Malinca iz ekološke pridelave je cca 80 ml = 2,90 €

* 250 g domačih jagod = 0,50 € * 2 banani = 0,50 €



SKUPAJ 15,00 €



2.Presno torto delamo dolgo časa! Tole torto sem naredila v 30 minutah – s pripravo in pospravljanjem, pomivanje vred. Pa še peka ni potrebna. Hitro in enostavno – tudi za tiste neizkušene v kuhinji.



3.Presna torta ni dobra! Že če pogledamo same sestavine vidimo, da vsebuje samo dobrote. Kako potem ne bi bila dobra :) Ker je sladka je zelo všeč tudi otrokom. Preizkusi, ne bo ti žal.


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Mojca Pečnik

Ta torta je najbolj top torta, recept sem videla že dolgo let nazaj, ko ste ga objavili in od takrat vedno delam to torto za posebne priložnosti. Super okusna in ravno prav vsega, jaz sicer izpustim sladkor v osnovi, saj že sami datlji posladkajo.

Mateja

Naredila jagodno-cokoladno presno torto: okusno, odlicen recept, uspelo, klub temu da sem zacetnica. Ostala ni niti drobtinica :). Priporocam!