Izpoved glede javnega linča :(

Izpoved glede javnega linča :(

Glede na to, da je moja Malinca, trgovina in portal za katerega živim zadnja 3 leta in mu posvečam ogromno mojega časa, zadnji teden pa sem bila javno linčana, je čas da povem svojo plat zgodbe.

Zakaj se je sploh šlo? Na spletni strani www.malinca.si so določeni opisi izdelkov, ki vsebujejo DSC_4233trditve o učinkih izdelka, ki niso potrjene s strani EFSE (Evropskega inštituta za varnost hrane) in zaradi tega je Malinca dobila finančno kazen in skrajni, po našem mnenju neutemeljen ukrep javne objave, o katerem nismo bili niti obveščeni, pri katerem javno blatijo ime Malince in navajajo določena neresnična dejstva.

Ja res je -  pri začimbi kurkumi, ki je del mešanice začimb curry, smo imeli napisano, da je učinkovita pri razstrupljanju telesa. Pa gremo v Google in vidimo, da je več kot 200 zadetkov na kurkumo in razstrupljanje v Sloveniji. Mi kot 201 spletna stran pa smo zato dobili kazen in medijski linč. Meni se zdi to že smešno :) Tukaj je tudi razlika med fizično in spletno trgovino – v fizični lahko stranki rečeš karkoli, na spletni pa si za vsako lastno mnenje kaznovan.

Kakšen pa je moj pogled na to. Opisi Malincinih izdelkov so za nas zelo pomembni. Pripravljamo jih v sodelovanju z nutricionisti in tako, da so razumljivi potrošnikom. V vednost vsakemu našemu obiskovalcu imamo v splošnih pogojih in pri vsakem izdelku tudi dodan stavek: ''Opis izdelka je zgolj informativne narave in ni bil potrjen s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).'' 

Naš namen namreč NI zavajanje strank, ampak osveščanje o zdravem načinu življenja preko zdravih receptov in člankov, gibanja, izdelkov, ki so v večji meri ekološki in slovenski. V trditve verjamemo, saj to potrjujejo naše izkušnje, izkušnje zadovoljnih strank in različne alternativne medicine.

Ne, nikjer nimamo napisano, da boste shujšali 10kg v 1 tednu, če boste jedli določen prašek :) V te se inšpekcije pogosto ne spuščajo. Imamo pa napisano, da je zdravo hujšanja poleg rednega gibanja, čim manj stresa, pomembna tudi zdrava prehrana in da imamo v Malinci določene izdelke, ki ti pomagajo do boljšega počutja in kakšnega kilograma manj z manjšim vnosom kalorij dnevno. NAPAKA!

Prišli smo do točke, ko smo primorani najeti odvetnika in stvari reševati preko sodišča. Žal bo šel denar, ki je bil namenjen za zaposlene in razvoj podjetja sedaj v odvetnike. Smo že tako predolgo čakali na ta korak, ampak sedaj je postal nuja. Ta trenutek imam občutek, kot da bi prodajala droge in ne zdravo prehrano. 

V 3 letih sva s solastnico Andrejo iz nič, brez investitorjev in vez, ustvarile zaposlitev za 6 13254436_1040970792659811_1349643837560271613_nmladih kadrov, pomagala velikemu številu mladih podjetnikov, ponesle zdravje v veliko domov po Sloveniji, ter podprli kar nekaj slovenskih kmetij, s prodajo njihovih izdelkov. Na kar sva ponosni in prav zaradi tega se bo celotna ekipa Malince še naprej trudila delati dobro.

Pa se potem vprašam ali je normalno, da delujemo že 2 leti in pol na dveh trgih - Hrvaškem in Slovenskem, probleme pa imamo samo na slovenskem. Zakaj imamo 2x mesečno inšpekcije – davčna, tržna, zdravstvena, kmetijska, … V večji meri dobimo vedno isti odgovor – prijava konkurence. Joj ti nevoščljivi Slovenci, da slučajno ne bi nekomu privoščili uspeha. Če bi se vsi vsaj pol toliko ukvarjali sami sabo kot z ostalimi, bi bila slika lahko čisto drugačna.

Pa veste kaj predlagajo inšpektorji? Prijavite jih nazaj:/ Nikoli ne bi prijavili konkurence iz dveh razlogov - ker nikomur ne privoščim izgubljanja drogacenega časa, skrbi s strani inšpekcij in ker se mi enostavno ne da ukvarjati z drugimi – raje tisti čas posvetim za pripravo kakšnega novega recepta za www.malinca.si ali pa ta čas preživim z najbližjimi. Potem vidiš, da živiš v Republiki Banana, ki aktivno skrbi za politiko odpuščanja in ne zaposlovanja.

Pa sem vprašala naše partnerje, če se tudi oni soočajo z podobnimi situacijami. JA SE … vsi, ki se izpostavijo v medijih, jih kar hitro doleti ista zgodba. Inšpekcija za inšpekcijo. V Malinci smo izračunale, da nam gre cca 40 ur časa mesečno, da se ukvarjamo samo s tem, namesto z našo glavno strastjo, za katero živimo. Žalostno :/

Potem pa se sprašujemo, zakaj gredo iz Slovenije najboljši kadri in podjetniki. Zakaj se podjetja v fazi rasti selijo sedeže podjetja v druge države? Ja, tudi mi smo se odločili za takšen ukrep, ker drugače pač žal ni šlo. Spletna stran www.malinca.si od februarja ni več v lastni slovenskega podjetja Malinca d.o.o., ampak povezanega podjetja Malinga LTD. Malinga LTD je prevzela trgovino zaradi širjenja podjetja na druge evropske trge, multinacionalne spletne platforme, saj se je to zdela najbolj optimalna, birokratsko najmanj zahtevna in ugodna rešitev. Sedaj gre inšpekciji še to v nos :) Hecno, kajne.

Smo koga prisili, da kupuje v Malinci? Po moje ne :) Se je kdo vprašal, zakaj smo imele v zadnjih 3 letih že več kot 20.000 različnih zadovoljnih kupcev, zakaj smo si ustvarile bazo več kot 100.000 sledilcev na Facebooku, več kot 60.000 bralcev e-novičk in postale Spletni trgovec leta 2015 (za katerega je potrebno veliko zadvoljnih strank)? Ja, točno za to, ker delamo na kvaliteti izdelkov, vsak euro, ki nam ostane vlagamo naprej v razvoj, izobraževanja, se med seboj super razumemo in se NE UKVARJAMO S KONKURENCO in ostalimi nevoščljivci!

Obljubljamo ti, da se bo še naprej vseh 6 deklet v ekipi trudilo ohranjati fokus in delati po najboljših močeh za naše stranke, se trudili biti čim bolj družbeno odgovorno podjetje, ohranjali kvalitetne in slovenske izdelke ter osveščati o zdravem načinu življenja.

Malinca Nastja


Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.