Hokaido rižota
SESTAVINE:
* velika skodelica riža
* olivno olje
* čebula
* česen
* 1 majhna hokaido bučka
* sol, poper, bazilika
* 150 ml smetane za kuhanje/ovsena krema
* pražena bučna semena
* parmezan
OPIS POSTOPKA: Na ponvi prepražimo čebulo, dodamo česen in na kocke narezano hokaido bučo. Pražimo prb. 5 minut nato dodamo riž in popražimo toliko, da riž ''zastekleni''. Zalijemo z vročo vodo (količina odvisna od količine riža) in kuhamo toliko časa, da riž vodo vpije. Solimo, popramo in dodamo začimbe po okusu (sama sem dodala 2 lista sveže bazilike). Nato zalijemo s smetano, pokuhamo toliko, da zavre in dodamo še bučna semena. Posujemo lahko še s parmezanom.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)