Hokaido rižota
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Hokaido rižota

SESTAVINE:

* velika skodelica riža

* olivno olje

* čebula

* česen

* 1 majhna hokaido bučka

* sol, poper, bazilika

* 150 ml smetane za kuhanje/ovsena krema

* pražena bučna semena

* parmezan




OPIS POSTOPKA: Na ponvi prepražimo čebulo, dodamo česen in na kocke narezano hokaido bučo. Pražimo prb. 5 minut nato dodamo riž in popražimo toliko, da riž ''zastekleni''. Zalijemo z vročo vodo (količina odvisna od količine riža) in kuhamo toliko časa, da riž vodo vpije. Solimo, popramo in dodamo začimbe po okusu (sama sem dodala 2 lista sveže bazilike). Nato zalijemo s smetano, pokuhamo toliko, da zavre in dodamo še bučna semena. Posujemo lahko še s parmezanom.



ČAS PRIPRAVE: 30 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja  


,* velika skodelica riža ,* olivno olje ,* čebula ,* česen ,* 1 majhna hokaido bučka ,* sol, poper, bazilika ,* 150 ml smetane za kuhanje/ovsena krema ,* pražena bučna semena ,* parmezan , , Na ponvi prepražimo čebulo, dodamo česen in na kocke narezano hokaido bučo. Pražimo prb. 5 minut nato dodamo riž in popražimo toliko, da riž ''zastekleni''. Zalijemo z vročo vodo (količina odvisna od količine riža) in kuhamo toliko časa, da riž vodo vpije. Solimo, popramo in dodamo začimbe po okusu (sama sem dodala 2 lista sveže bazilike). Nato zalijemo s smetano, pokuhamo toliko, da zavre in dodamo še bučna semena. Posujemo lahko še s parmezanom.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.