VIDEO: Hiter zelenjavni narastek
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Hiter zelenjavni narastek

2

Hiter zelenjavni narastek je preprost za pripravo, a odličnega okusa. Lahko ga pripravimo iz spodaj naštetih sestavin ali pa dodamo zelenjavo po svojem okusu. Po želji mu lahko dodamo tudi pršut ali piščanca za mesno različico.



SESTAVINE:

* 300 g bučk

* 150 g češnjevega paradižnika

* 2 papriki

* 150 g korenja

* 1 čebula

* 3 jajca

* 120 g kisle smetane

* 80 g naribanega sira

* kurkuma

* bazilika

* himalajska sol, poper

* origano

* po želji 30 g pršuta



OPIS POSTOPKA: Zelenjavo razrežemo na majhne koščke, stresemo v pekač in malo premešamo. 3 jajčka razžvrkljamo in jim dodamo kislo smetano ter vse skupaj dobro premešamo. Maso nato polijemo po zelenjavi v pekaču. Dodamo še nariban sir in vse skupaj rahlo premešamo. Začinimo z poprom, kurkumo, soljo, baziliko in origanom. Na koncu dodamo še pršut in vse skupaj premešamo. Narastek pečemo 30 min na 190°C.



ČAS PRIPRAVE: 45 min 

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja






 


,* 300 g bučk ,* 150 g češnjevega paradižnika ,* 2 papriki ,* 150 g korenja ,* 1 čebula ,* 3 jajca ,* 120 g kisle smetane ,* 80 g naribanega sira ,* kurkuma ,* bazilika ,* himalajska sol, poper ,* origano ,* po želji 30 g pršuta , , Zelenjavo razrežemo na majhne koščke, stresemo v pekač in malo premešamo. 3 jajčka razžvrkljamo in jim dodamo kislo smetano ter vse skupaj dobro premešamo. Maso nato polijemo po zelenjavi v pekaču. Dodamo še nariban sir in vse skupaj rahlo premešamo. Začinimo z poprom, kurkumo, soljo, baziliko in origanom. Na koncu dodamo še pršut in vse skupaj premešamo. Narastek pečemo 30 min na 190°C.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Malinca Natalija

Hojla Cvetka.
Najlepša hvala za vaše pohvale in lepe želje. Želimo vam veliko uspehov in užitkov ob pripravi in preizkušanju naših receptov.

Cvetka Stopinšek

To je pa videti dobro, osvežujoče, lahko, ukusno in hitro pripravljeno. Bomo preizkusili ta recept. Na splošno pa imate super recepte.Hvala in tako naprej, ker ste čudovite, prijetne deklice.