Granola z ovsenimi kosmiči
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Granola z ovsenimi kosmiči

Granola je popularen pripravek za zajtrk, sestavljen iz različnih kosmičev in dodatkov, ki jih dodajo poljubno, da pripravimo granolo po svojem okusu. Dodatke kot so: oreščki, med, suho sadje, koščki čokolade, kokosa skupaj s kosmiči spečemo v pečici, da postane granola hrustljava. Granolo nato uporabimo v kombinaciji z mlekom ali jogurtom ali za okrasitev različnih sladic.



SESTAVINE: 

* ovseni kosmiči

* med

* chia semena

* vanilija

* cimet

* kokosovo maslo

* kokosova moka

* kokosov sladkor



OPIS POSTOPKA: Najprej med seboj zmešamo vse suhe sestavine. Pogrejemo med (le toliko, da postane malo bolj tekoč in da ga lažje vmešamo) in kokosovo olje, saj jih tako lažje vmešamo. Potem zmešamo vse sestavine skupaj, da dobimo gosto in lepljivo zmes, ki jo nato enakomerno porazdelimo po papirju za peko, ki smo ga namestili na pekač. V predhodno ogreti pečici pečemo pri 160 stopinjah Celzija in pečemo od 20 do 30 minut – odvisno od pečice – vmes pa vsakih 5 do 10 minut premešamo, da postane zmes enakomerno zlato rumeno zapečeno in hrustljavo. Shranite v stekleno ali plastično posodo in uživajte kot prigrizek ali dodatek h kosmičem.



ČAS PRIPRAVE: 10 minut + peka

RECEPT SESTAVILA: Ksenija Zupanc


  ,* ovseni kosmiči ,* med ,* chia semena ,* vanilija ,* cimet ,* kokosovo maslo ,* kokosova moka ,* kokosov sladkor , , Najprej med seboj zmešamo vse suhe sestavine. Pogrejemo med (le toliko, da postane malo bolj tekoč in da ga lažje vmešamo) in kokosovo olje, saj jih tako lažje vmešamo. Potem zmešamo vse sestavine skupaj, da dobimo gosto in lepljivo zmes, ki jo nato enakomerno porazdelimo po papirju za peko, ki smo ga namestili na pekač. V predhodno ogreti pečici pečemo pri 160 stopinjah Celzija in pečemo od 20 do 30 minut – odvisno od pečice – vmes pa vsakih 5 do 10 minut premešamo, da postane zmes enakomerno zlato rumeno zapečeno in hrustljavo. Shranite v stekleno ali plastično posodo in uživajte kot prigrizek ali dodatek h kosmičem.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.