VIDEO: Domača granola kokos
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Domača granola kokos

Granola je popularen pripravek za zajtrk, sestavljen iz različnih kosmičev in dodatkov, ki jih dodajo poljubno, da pripravimo granolo po svojem okusu. Dodatke kot so: oreščki, med, suho sadje, koščki čokolade, kokosa skupaj s kosmiči spečemo v pečici, da postane granola hrustljava. Granolo nato uporabimo v kombinaciji z mlekom ali jogurtom ali za okrasitev različnih sladic.



SESTAVINE:

* 250 g pirinih kosmičev

* 25 g nastrganega kokosa

* 25 g kokosovega čipsa

* 50 g goji jagod

* 25 ml kokosovega olja

* 2 žlici kokosovega sladkorja




OPIS POSTOPKA: V kozici segrejmo kokosovo olje in postopamo dodajamo kokosov sladkor, dokler se le ta ne stopi. Ta čas v skledi zmešamo nastrgan kokos in pirine kosmiče. Kokosovo olje prilijemo suhim sestavinam in dobro premešamo. Kosmiče enakomerno porazdelimo na večji pekač. V ogreti pečici pri 140 stopinj celzija pečemo kosmiče približno 30 minut. Kosmiči se zelo hitro zapečejo, zato jih je potrebno med peko večkrat premešati. Ko kosmiči rahlo porjavijo, jih vzamemo iz pečice. Dodamo preostale sestavine: kokosov čips in goji jagode. Granolo mešamo tako dolgo, da se ohladi in nato zapremo v neprodušno posodo, da ostane hrustljava.



ČAS PRIPRAVE: 5 minut + peka v pečici 

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja









,* 250 g pirinih kosmičev ,* 25 g nastrganega kokosa ,* 25 g kokosovega čipsa ,* 50 g goji jagod ,* 25 ml kokosovega olja ,* 2 žlici kokosovega sladkorja , , V kozici segrejmo kokosovo olje in postopamo dodajamo kokosov sladkor, dokler se le ta ne stopi. Ta čas v skledi zmešamo nastrgan kokos in pirine kosmiče. Kokosovo olje prilijemo suhim sestavinam in dobro premešamo. Kosmiče enakomerno porazdelimo na večji pekač. V ogreti pečici pri 140 stopinj celzija pečemo kosmiče približno 30 minut. Kosmiči se zelo hitro zapečejo, zato jih je potrebno med peko večkrat premešati. Ko kosmiči rahlo porjavijo, jih vzamemo iz pečice. Dodamo preostale sestavine: kokosov čips in goji jagode. Granolo mešamo tako dolgo, da se ohladi in nato zapremo v neprodušno posodo, da ostane hrustljava.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.