Gibanica v kozarcu
SESTAVINE:
*100 g mletega maka
*100 g mletih orehov
*300 g skute
*2 jabolki
*3 žlice kisle smetane
*1 žlica masla
*2 žlici ruma
*0,5 dl mleka
*1 žlička cimeta
*3 žlice eritritola
OPIS POSTOPKA: Zavreš mleko in maslo ter popariš mak, zmešan z eno žlico eritritola. Skuto premešaš s kislo smetano in dvema žlicama eritritola. Orehe preliješ z rumom in premešaš. Olupiš in naribaš jabolka, potreseš s cimetom in premešaš. V kozarec zlagaš po plasteh: mak, skuta, orehi, jabolka in še enkrat ponoviš. Kozarce daš za nekaj ur v hladilnik, da se okusi bolj prepojijo.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Danijela Kočar
Komentarji (0)