Gibanica v kozarcu
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Gibanica v kozarcu

SESTAVINE:

*100 g mletega maka

*100 g mletih orehov

*300 g skute

*2 jabolki

*3 žlice kisle smetane

*1 žlica masla

*2 žlici ruma

*0,5 dl mleka

*1 žlička cimeta

*3 žlice eritritola




OPIS POSTOPKA: Zavreš mleko in maslo ter popariš mak, zmešan z eno žlico eritritola. Skuto premešaš s kislo smetano in dvema žlicama eritritola. Orehe preliješ z rumom in premešaš. Olupiš in naribaš jabolka, potreseš s cimetom in premešaš. V kozarec zlagaš po plasteh: mak, skuta, orehi, jabolka in še enkrat ponoviš. Kozarce daš za nekaj ur v hladilnik, da se okusi bolj prepojijo.



ČAS PRIPRAVE: 15 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Danijela Kočar


,*100 g mletega maka ,*100 g mletih orehov ,*300 g skute ,*2 jabolki ,*3 žlice kisle smetane ,*1 žlica masla ,*2 žlici ruma ,*0,5 dl mleka ,*1 žlička cimeta ,*3 žlice eritritola , , Zavreš mleko in maslo ter popariš mak, zmešan z eno žlico eritritola. Skuto premešaš s kislo smetano in dvema žlicama eritritola. Orehe preliješ z rumom in premešaš. Olupiš in naribaš jabolka, potreseš s cimetom in premešaš. V kozarec zlagaš po plasteh: mak, skuta, orehi, jabolka in še enkrat ponoviš. Kozarce daš za nekaj ur v hladilnik, da se okusi bolj prepojijo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.