Gajar matar sabzi
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Gajar matar sabzi

Preprosta zelenjavna jed iz korenja in graha. Piko na i ji doda svež ingver. In če še niste imeli priložnosti, da bi ga uporabili v svoji kuhinji, vam priporočamo, da to storite. Vonj je božanski, okus prav tako, poleg tega pa je še zelo zdrav. V naši kuhinji ga bomo zagotovo večkrat uporabljali. Priprava te zelenjavne priloge je preprosta, poda pa se k šiščancu in pečenemu krompirčku ali rižu. Lahko pa postrežemo z indijskim kruhom – parathas.



SESTAVINE:

* 4-5 korenčkov

* 1 skodelica graha

* 1 zeleni čili

* 2 žlici olja

* 1 žlica kuminovih semen

* Ingver (cca 2 – 3 cm, debeline palca)

* ¼ žlice Garam masale

* sol

* voda

* čili (po želji)



OPIS POSTOPKA: 1. Olupimo in na kocke narežemo korenje. 2. V voku segrejemo olje in popražimo kuminova semena. 3. Dodamo nariban ali na zelo drobno sesekljan ingver in zelen čili. Pražimo par minut. 4. Dodamo korenje. Če uporabimo svež ali zamrznjen grah, ga dodamo skupaj s korenjem. Ker smo mi uporabili konzerviranega, smo ga dodali proti koncu kuhe. Solimo in kuhamo 3 – 4 minute. 5. Dodamo ½ skodelice vode in mešamo. Pokrito kuhamo do mehkega. Po potrebi dodajamo vodo. 6. Korenje se kuha približno 15 – 20 minut. 7. Ko je kuhano, dodamo Garam masalo in dobro premešamo. 8. Postrežemo s piščancem in pečenim krompirjem, s parathasi ali z rižem.

RECEPT PRIPRAVILA: Mateja Bolčina - Indijska kuhinja


,* 4-5 korenčkov ,* 1 skodelica graha ,* 1 zeleni čili ,* 2 žlici olja ,* 1 žlica kuminovih semen ,* Ingver (cca 2 – 3 cm, debeline palca) ,* ¼ žlice Garam masale ,* sol ,* voda ,* čili (po želji) , , 1. Olupimo in na kocke narežemo korenje. 2. V voku segrejemo olje in popražimo kuminova semena. 3. Dodamo nariban ali na zelo drobno sesekljan ingver in zelen čili. Pražimo par minut. 4. Dodamo korenje. Če uporabimo svež ali zamrznjen grah, ga dodamo skupaj s korenjem. Ker smo mi uporabili konzerviranega, smo ga dodali proti koncu kuhe. Solimo in kuhamo 3 – 4 minute. 5. Dodamo ½ skodelice vode in mešamo. Pokrito kuhamo do mehkega. Po potrebi dodajamo vodo. 6. Korenje se kuha približno 15 – 20 minut. 7. Ko je kuhano, dodamo Garam masalo in dobro premešamo. 8. Postrežemo s piščancem in pečenim krompirjem, s parathasi ali z rižem.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.