Fusili s paradižnikom in piščancem
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Fusili s paradižnikom in piščancem

SESTAVINE( za 4 osebe):

* 400 g polnozrnatih fusilov

* sol za kuhanje testenin

* 3 žlice olja

* 400 g piščančjih prsi brez kosti in kože

* 1 čebula

* 2 stroka česna

* 200g pora

* 400g paradižnikove mezge

* 0,5 žličke čilija

* 1 žlica kokosovega sladkorja

* 0,75 žličke mediteranske soli

* 2 ščepca mletega popra

* 0,5 žličke suhega origana

* 0,5 žličke sveže bazilike

* 0,5 žličke peteršilja



OPIS POSTOPKA: Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Por operemo, očistimo in narežemo. Piščančje prsi narežemo na koščke in jih predhodno po želji začinimo(čili, sol, paprika, poper..) V ponvi segrejemo olj in prepražimo čebulo.. Ko se olje segreje, v ponev dodamo kose piščančjega mesa. Počakamo, da se kosi mesa belo obarvajo. Na koncu dodamo še sesekljan česen in pražimo še 2 minuti. Prilijemo paradižnikovo mezgo, paradižnikove koščke in vse skupaj dobro premešamo. Začinimo s sladkorjem, soljo in poprom. Nato dodamo še origano, baziliko, peteršilj. Dobro premešamo in na šibkem ognju kuhamo toliko časa, da se omaka nekoliko zgosti.

Vmes med pripravo meso na kuhalnik pristavimo večji lonec z ustrezno količino vode za kuhanje testenin. Tik preden voda zavre, jo solimo. V krop stresemo fusile in jih kuhamo toliko časa, kot je označeno na embalaži. Kuhane fusile dobro odcedimo. Na koncu dodamo še odcejene fusile v omako, ponev odstavimo in vse skupaj dobro premešamo. Vse kuhajte z ljubeznijo, da bo jed še boljša:)



ČAS PRIPRAVE: 40 minut

RECEPT SESTAVILA: Malinca Ana


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.