Eksotičen piščanec z rezanci in solato
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Eksotičen piščanec z rezanci in solato

SESTAVINE za 4 osebe: 

Pomaka:

*nekaj listov svežega koriandra (jaz sem ga našla v InterSparu)

*košček svežega čilija (ali ščepec čilija v prahu)

*3 zvrhane žlice arašidovega masla

*1/2 žlice sojine omake

*2 cm ingverja (ali ščepec ingverja v prahu)

*1 limeta



Piščanec:

*500 do 600g piščančjih prsi



Rezanci:

*250g srednje debelih rezancev

*100g nesoljenih indijskih oreščkov

*1 mala rdeča čebula ali polovica velike

*nekaj listov svežega koriandra

*1 žlica sojine omake

*1/2 limete

*1 žlička sezamovega olja

*1 žlička ribje omake (lahko izpustite)

*1 žlička tekočega medu



Solata:

*šop zelene solate

*himalajska sol *bučno olje



OPIS POSTOPKA:

Pomaka: vse sestavine zmešamo skupaj v multipraktiku ali smoothie-makerju. Koriander dodamo kar s steblom, limeti stisnemo sok in naribamo lupino, ter tako dodamo oboje.



Piščanec: piščanec narežemo na majhne koščke in ga mariniramo v polovici pomake cca 15 minut. Nato ga spečemo na ponvi ali žaru.



Rezanci: rezance skuhamo in jih prelijemo z omakico, ki jo naredimo tako, da v multipraktiku ali smoothie-makerju sesekljamo čebulo, koriander, sojino omako, sok limete, sezamovo olje in ribjo omako. Indijske oreščke zdrobimo s terilnikom in jih počasi prepražimo, na koncu jim dodamo še žličko medu, ki se naj počasi raztopi. Testenine posujemo s praženimi indijskimi oreščki.



Solata: solato operemo in natrebimo. Po želji solimo, dodamo olje in nekaj kapljic limete (namesto kisa).



ČAS PRIPRAVE: 1 ura

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.