Eksotičen piščanec z rezanci in solato

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE za 4 osebe: Eksotičen piščanec z rezanci in solato
Pomaka:
*nekaj listov svežega koriandra (jaz sem ga našla v InterSparu)
*košček svežega čilija (ali ščepec čilija v prahu)
*3 zvrhane žlice arašidovega masla
*1/2 žlice sojine omake
*2 cm ingverja (ali ščepec ingverja v prahu)
*1 limeta


Piščanec:
*500 do 600g piščančjih prsi

Rezanci:
*250g srednje debelih rezancev
*100g nesoljenih indijskih oreščkov
*1 mala rdeča čebula ali polovica velike
*nekaj listov svežega koriandra
*1 žlica sojine omake
*1/2 limete
*1 žlička sezamovega olja
*1 žlička ribje omake (lahko izpustite)
*1 žlička tekočega medu


Solata:
*šop zelene solate
*himalajska sol *bučno olje


OPIS POSTOPKA:
Pomaka: vse sestavine zmešamo skupaj v multipraktiku ali smoothie-makerju. Koriander dodamo kar s steblom, limeti stisnemo sok in naribamo lupino, ter tako dodamo oboje.


Piščanec: piščanec narežemo na majhne koščke in ga mariniramo v polovici pomake cca 15 minut. Nato ga spečemo na ponvi ali žaru.


Rezanci: rezance skuhamo in jih prelijemo z omakico, ki jo naredimo tako, da v multipraktiku ali smoothie-makerju sesekljamo čebulo, koriander, sojino omako, sok limete, sezamovo olje in ribjo omako. Indijske oreščke zdrobimo s terilnikom in jih počasi prepražimo, na koncu jim dodamo še žličko medu, ki se naj počasi raztopi. Testenine posujemo s praženimi indijskimi oreščki.


Solata: solato operemo in natrebimo. Po želji solimo, dodamo olje in nekaj kapljic limete (namesto kisa).


ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek