Črna redkev solata

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Črna redkev solataČrno redkev bolj kot živilo uporabljamo kot zdravilo. Nekateri jo uživajo kot prilogo prekajenim kuhanim mesninam ali domačemu kruhu. Moje različice domače zimske solate s črno redkvijo si lahko prebereš spodaj. 

SESTAVINE:
 
Črna redkev z fižolom in bučnim oljem:
* 150 g kuhanega fižola
* 250 g na drobno naribane črne redkve
* 2 žlici bučnega olja
* solatni kis
* sol
* poper
* voda po potrebi

Solata redkev:
* 250 g na drobno naribane črne redkve
* 2 žlici olivnega olja
* solatni kis
* sol
* poper
* voda po potrebi 


OPIS POSTOPKA: Redkev dobro operemo, olupimo in naribamo na drobno. Dodamo olje, sol, kis, poper in po potrebi malo vode. Jaz vedno dodam vodo, da je solatka bolj tekoča in jo potem jem z žlico. Solatko postavimo v hladilnik, da se ohladi - nato jo postrežemo. 

ČAS PRIPRAVE:
20 min
RECEPT PRIPRAVILA:
Malinca Ana

Črno redkev bolj kot živilo uporabljamo kot zdravilo. Nekateri jo uživajo kot prilogo prekajenim kuhanim mesninam ali domačemu kruhu. Moje različice domače zimske solate s črno redkvijo si lahko prebereš spodaj. SESTAVINE: Črna redkev z fižolom in bučnim oljem: * 150 g kuhanega fižola * 250 g na drobno naribane črne redkve * 2 žlici bučnega olja * solatni kis * sol * poper * voda po potrebi Solata redkev: * 250 g na drobno naribane črne redkve * 2 žlici olivnega olja * solatni kis * sol * poper * voda po potrebi OPIS POSTOPKA: Redkev dobro operemo, olupimo in naribamo na drobno. Dodamo olje, sol, kis, poper in po potrebi malo vode. Jaz vedno dodam vodo, da je solatka bolj tekoča in jo potem jem z žlico. Solatko postavimo v hladilnik, da se ohladi - nato jo postrežemo.  ČAS PRIPRAVE: 20 minRECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek