Creme Brulee z javorjevim sladkorjem
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Creme Brulee z javorjevim sladkorjem

SESTAVINE:
* 1 vanilijev strok
* 375 ml sladke smetane
* 6 rumenjakov
* 50 g javorjevega sladkorja
* 6 žličk javorjevega sladkorja

OPIS POSTOPKA: 
1. Vanilijev strok razpolovimo po dolžini in z noževo konico postrgamo semena ter jih dodamo v kozico k sladki smetani. Kuhamo dokler sladka smetana ne zavre.
2. Rumenjake in 50 g sladkorja zmešamo z metlico ali električnim mešalnikom, da dobimo kremasto zmes.
3. Med stalnim mešanjem precedimo sladko smetano v posodo s kremo iz rumenjakov in sladkorja.
4. Zmes vlijemo v posodice do 3/4 in jih postavimo v pekač z visokim robom. V pekač nalijemo vodo, ki naj sega v višino do polovice zunanjih sten posodic.
5. Pekač postavimo v segreto pečico na 130 °C in pečemo približno 30 minut.
6. Nato počakamo, da se krema ohladi na sobno temperaturo in postavimo posodice v hladilnik za vsaj 4 ure.
7.Preden postrežemo, strjeno kremo po vrhu enakomerno potresemo z javorjevim sladkorjem in s kuhinjskim gorilnikom karameliziramo sladkor, da se naredi trda skorjica. Posodice lahko postavimo tudi pod vroč žar v pečici za 3 - 5 minut.


ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT SESTAVILA: Nikola Kuljad

* 1 vanilijev strok * 375 ml sladke smetane * 6 rumenjakov * 50 g javorjevega sladkorja * 6 žličk javorjevega sladkorja   1. Vanilijev strok razpolovimo po dolžini in z noževo konico postrgamo semena ter jih dodamo v kozico k sladki smetani. Kuhamo dokler sladka smetana ne zavre. 2. Rumenjake in 50 g sladkorja zmešamo z metlico ali električnim mešalnikom, da dobimo kremasto zmes. 3. Med stalnim mešanjem precedimo sladko smetano v posodo s kremo iz rumenjakov in sladkorja. 4. Zmes vlijemo v posodice do 3/4 in jih postavimo v pekač z visokim robom. V pekač nalijemo vodo, ki naj sega v višino do polovice zunanjih sten posodic. 5. Pekač postavimo v segreto pečico na 130 °C in pečemo približno 30 minut. 6. Nato počakamo, da se krema ohladi na sobno temperaturo in postavimo posodice v hladilnik za vsaj 4 ure. 7.Preden postrežemo, strjeno kremo po vrhu enakomerno potresemo z javorjevim sladkorjem in s kuhinjskim gorilnikom karameliziramo sladkor, da se naredi trda skorjica. Posodice lahko postavimo tudi pod vroč žar v pečici za 3 - 5 minut.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.