Čokolada ovita z ljubeznijo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokolada ovita z ljubeznijo

Vsi čokoholiki, ki brez čokolade ne morete – spodaj je recept za odlično čokolado, ki si jo lahko napravite kar sami. 



SESTAVINE:

Temna čokolada:

* 80g bio kokosovega olja (hladno stiskano)

* 2 čž 100% arašidovega masla

* 50g mletih mandljev

* 30g kakava (brez dodanega sladkorja)

* 2g stevie

* na drobno narezani mandlji (za okras)


Bela čokolada in bela čokolada s kokosom:

* 80g bio kokosovega olja (hladno stiskano)

* pet čž 100% arašidovega masla

* 80g indijskih oreščkov

* 1g stevie

* 30g kokosove moke



OPIS POSTOPKA: Priprava za temno čokolado: Potrebujemo dve manjši posodi. Eno za temno maso in eno za svetlo. Najprej na vodni kopeli raztopimo kokosovo olje. Vse sestavine pripravimo in postopoma primešamo h kokosovemu olju. Maso premešamo toliko, da ni grudic in vlijemo v poljubne modelčke/pekač. Po želji lahko čokolado okrasimo s poljubnimi oreščki in suhim sadjem. Jaz sem tokrat k temni čokoladi dodala še na drobno narezane mandlje. Modelčke/pekač postavimo v hladilnik vsaj za kako uro. Če želite čokolado uživati prej, jo postavite v zmrzovalnik.

Priprava za belo čokolado: Belo čokolado pripravimo po enakem postopku kot temno. Tokrat sem naredila dve vrsti bele čokolade. Najprej sem naredila maso in dodala vse sestavine razen kokosove moke. Nato sem maso razdelila na približno dva enaka dela. K eni polovici masi sem primešala še kokosovo moko in tako dobila belo čokolado s kokosom.



ČAS PRIPRAVE: Čas priprave 20 minut, čas hlajenja čokolade do 60 minut (skupaj porabite največ 90 minut).

RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat


, Priprava za temno čokolado: Potrebujemo dve manjši posodi. Eno za temno maso in eno za svetlo. Najprej na vodni kopeli raztopimo kokosovo olje. Vse sestavine pripravimo in postopoma primešamo h kokosovemu olju. Maso premešamo toliko, da ni grudic in vlijemo v poljubne modelčke/pekač. Po želji lahko čokolado okrasimo s poljubnimi oreščki in suhim sadjem. Jaz sem tokrat k temni čokoladi dodala še na drobno narezane mandlje. Modelčke/pekač postavimo v hladilnik vsaj za kako uro. Če želite čokolado uživati prej, jo postavite v zmrzovalnik. Priprava za belo čokolado: Belo čokolado pripravimo po enakem postopku kot temno. Tokrat sem naredila dve vrsti bele čokolade. Najprej sem naredila maso in dodala vse sestavine razen kokosove moke. Nato sem maso razdelila na približno dva enaka dela. K eni polovici masi sem primešala še kokosovo moko in tako dobila belo čokolado s kokosom.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.