Čokobananina poslastica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čokobananina poslastica

SESTAVINE 

Za dno:

* 200g rjavega ali kokosovega sladkorja

* 200g zmehčanega kokosovega masla (olja)

* 6 jajc * 300g mletih mandljev

* 200g temne čokolde (75%)


Za nadev:

* 1 grški jogurt

* 2 banani

* 5-10g želatine fix

* malo rjavega sladkorja ali sladila po želji

Za pekač:

* žlica kakava v prahu

* kokosovo maslo (olje)



OPIS POSTOPKA: 1.Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Okrogel pekač s snemljivim obodom (premera 20 cm) namastimo z malo kokosovega masla in potresemo s kakavom v prahu (odvečen kakav odstranimo). Čokolado stopimo in pustimo da se ohladi. 2. Beljake z električnim mešalnikom stepemo v čvrst sneg. Zmehčano kokosovo maslo in sladkor penasto vmešamo. V zmes postopoma, enega za drugim, vmešamo rumenjake. Ko dodamo vse rumenjake in dobimo rahlo kremasto zmes, hitrost mešalnika nekoliko znižamo in vmešamo še prostale sestavine: mlete mandlje in ohlajeno stopljeno čokolado. V zmes na koncu nežno vmešamo še beljakov sneg. 3. Zmes vlijemo v pekač in ravno poravnamo. Pekač položimo v pečico za 20-30 min. 4. Grški jogurt, banani in nekaj rjavega sladkorja zmiksamo ter nato dodamo še želatino fix. Zmes vlijemo na nekoliko ohlajeno testo in nato torto položimo v hladilnik, da se krema strdi (najbolje da pustimo čez noč). Ko se torta strdi jo še poljubno okrasimo

ČAS PRIPRAVE: 45 min

RECEPT PRIPRAVILA: TF  


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.