Cimetovi vaflji z jabolčno čežano
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Cimetovi vaflji z jabolčno čežano

SESTAVINE:

* 200 g pirine (polnozrnate) moke

* 2 jajci

* 1 žlica kokosovega sladkorja

* 2 žlici agavinega sirupa

* 1 žlička pecilnega praška

* 2 dcl kokosovega mleka (lahko tudi kravje mleko, ovseno mleko,...)

* 3 žlice kokosovega masla (olja) v mehkem stanju

* ščepec himalajske soli

* brusnice

* cimet



OPIS POSTOPKA: Jajci, agavin sirup, kokosov sladkor, zmehčano kokosovo maslo in himalajsko sol dobro zmešamo. Dodamo moko in pecilni prašek ter premešamo, da dobimo gladko maso. Vaflje spečemo po navodilih aparata za vaflje. Jabolka olupimo in narežemo na manjše koščke. Na kokosovi masti popečemo jabolko, nato pa dolijemo malo vode, da se začnejo dušiti. Na zmernem ognju kuhamo približno sedem minut, nato dodamo posušene brusnice in kuhamo še dve minuti. Na tople vaflje polijemo jabolčno čežano in ponudimo še toplo.

ČAS PRIPRAVE: 40min

RECEPT PRIPRAVILA: Patricija Kragelj 


,* 200 g pirine (polnozrnate) moke ,* 2 jajci ,* 1 žlica kokosovega sladkorja ,* 2 žlici agavinega sirupa ,* 1 žlička pecilnega praška ,* 2 dcl kokosovega mleka (lahko tudi kravje mleko, ovseno mleko,...) ,* 3 žlice kokosovega masla (olja) v mehkem stanju ,* ščepec himalajske soli ,* brusnice ,* cimet , , Jajci, agavin sirup, kokosov sladkor, zmehčano kokosovo maslo in himalajsko sol dobro zmešamo. Dodamo moko in pecilni prašek ter premešamo, da dobimo gladko maso. Vaflje spečemo po navodilih aparata za vaflje. Jabolka olupimo in narežemo na manjše koščke. Na kokosovi masti popečemo jabolko, nato pa dolijemo malo vode, da se začnejo dušiti. Na zmernem ognju kuhamo približno sedem minut, nato dodamo posušene brusnice in kuhamo še dve minuti. Na tople vaflje polijemo jabolčno čežano in ponudimo še toplo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.