Čemaževi rezanci s piščancem in gobicami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Čemaževi rezanci s piščancem in gobicami

SESTAVINE (za 2 osebi):

* 250g čemaževih rezancev

* 400g piščančjih prsi

* sezamovo olje

* 4 stroke česna

* poper

* čili

* mleta paprika

* curry

* 100g jurčkov

* 50g korenja

* 1 mala bučka

* timijan

* rožmarin

* ovsena krema za kuhanje



OPIS POSTOPKA: V slani vreli vodi skuhamo testenine. V ponvi najprej prepražimo česen, nato dodamo odtaljene jurčke. Malo prepražimo in dodamo na koščke narezano korenje. Dušite tako dolgo, da bo korenje mehko, nato pa dodajte še na drobno narezano bučko. V drugi ponvi prepražite začinjeno piščančje meso narezano na koščke (sol, poper, čili, mleta paprika, curry) na sezamovem olju. K gobicam vlijemo ovseno kremo za kuhanje, nato pa dodamo še pečeno piščančje meso. Vse skupaj premešamo in počakamo, da smetana zavre. Omako prelijemo čez odcejene testenine.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.