Čaj malinovih listov med drugim lajša porod

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

malinovi-listiAli ste pripravljene na zaključek nosečnosti in porod?
V nosečnosti žensko telo doživlja številne spremembe, saj se prilagaja razvoju in rasti dojenčka v materinem trebuščku. Za nosečnice je pomembno, da se dobro počutijo in uživajo veliko zdrave hrane, ki omogoča zdrav razvoj otroka v maternici. Pogosto ginekologi svetujejo tudi jemanje posebnih prenatalnih vitaminov, ki zagotovijo vse potrebne vitamine in druge rudninske snovi za pravilen razvoj otroka.

 

pregnant-womanČaka vas sklepno dejanje – kako ste se pripravile nanj?
Pred zaključkom nosečnosti se ženske po navadi na več načinov pripravljajo na najtežje dejanje, ki sledi – porod. Da bi bil porod čim lepši in čim lažji, si želijo prav vse nosečnice. Na ta težek napor za žensko telo se lahko pripravite s posebno telovadbo in vajami, priporočljivo pa je, da zadnje dni pred rokom ne opravljate težjih vaj, ker lahko povzročijo ravno obraten učinek – premočne mišice se težko sprostijo in se boste le počasi odpirale, zato bo porod lahko še daljši. Poleg vaj se je za zelo koristnega izkazal tudi čaj iz malinovih listov, ki deluje na dva načina – hkrati pomaga pri sproščanju mišic in krčenju mišic maternice, kar pomaga pri poteku poroda. Močnejši popadki olajšajo porod, zato se priporoča, da nosečnice čaj iz malinovih listov iz ekološke pridelave pijejo zadnjih nekaj tednov pred rokom poroda in s tem svoje telo pripravijo na sklepno dejanje.

Pri čem še pomaga čaj malinovih listov?Clipper - malinini listi
Čaj malinovih listov iz malincine shrambe ima prijetno naravno aromo maline, zato je zelo prijetnega okusa. Čeprav se ga najpogosteje uporablja za pripravno na porod, pomaga tudi pri menstrualnih težavah, kjer gre za podobne krče kot pri porodu, zato pomaga prav blažilno na krče. Za koristnega se je izkazal tudi pri težavah prebavil (bolečine v želodcu, črevesni krči) in težavah z dihali in krvožiljem. Poleg tega čaj malinovih listov na naraven način znižuje povišano telesno temperaturo in pomaga pri znojenju, ko smo prehlajeni. Čaj malinovih listov je pravi naravni zaklad, saj o njem vse več pišejo številni zagovorniki naravnih zdravil.

V naši shrambi boste našli čaj malinovih listov iz ekološke pridelave, ki ne vsebuje nobenih škodljivih snovi in vam bo pomagal pri pripravi na porod ali pa odpravil kakšne druge zdravstvene težave brez uporabe farmacevtskih pripomočkov.

Prispevek pripravila: Malinca Nastja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek