Bučno pomarančna pita za noč čarovnic
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bučno pomarančna pita za noč čarovnic

SESTAVINE:

Za krhko testo:

* 15 dag pšenične bele moke

* 5 dag pirine polnozrnate moke

* 1 žlica konopljine moke (po želji)

* 15 dag masla 

* 2 žlice kokosovega sladkorja

Nadev:

* 2 žlici kisle smetane

* 2-3 jajca

* kokosov sladkor po okusu

* 1 manjša buča

* 1 pomaranča

* svež ingver


* 1 žlica škroba

* 2 žlici polnozrnate pirine moke




OPIS POSTOPKA: Iz sestavin zamesimo testo, po želji lahko dodamo še eno jajce. Testo pustimo počivati v hladilniku vsaj pol ure, ga razvaljamo in pečemo v pečici slabih 10 minut na 180 stopinj. Del testa si prihranimo za kasneje. Bučo, narezano na koščke, dušimo skupaj s pomarančo in naribanim ingverjem. Ko se zmehča, vse skupaj zmiksamo. Jaz sem dobila približno 600 g buče s pomarančo.

Posebej zmiksamo jajca, sladkor in kislo smetano, dodamo malo ohlajeno bučo ter škrob in moko. Prelijemo po testu in pečemo 20 minut. Po 20ih minutah spet vzamemo iz pečice in nanj podevamo piškotke, oblikovane v obliko buče in vrnemo v pečico še za približno 20 minut, oz. tako dolgo, da je pita pečena.

Po želji okrasimo še s čokolado - buči narišemo obraz. Pečeno pito dobro ohladimo, preden jo razrežemo. Pita je ravno prav sladka, lepo se okusita ingver in pomaranča, ki ji še izpopolnita okus. Je pa "posebnega" okusa. Kdor nima rad buč, mu verjetno tudi tale pita ne bo najljubša.



RECEPT PRIPRAVILA: Anja Mikek


, Iz sestavin zamesimo testo, po želji lahko dodamo še eno jajce. Testo pustimo počivati v hladilniku vsaj pol ure, ga razvaljamo in pečemo v pečici slabih 10 minut na 180 stopinj. Del testa si prihranimo za kasneje. Bučo, narezano na koščke, dušimo skupaj s pomarančo in naribanim ingverjem. Ko se zmehča, vse skupaj zmiksamo. Jaz sem dobila približno 600 g buče s pomarančo. Posebej zmiksamo jajca, sladkor in kislo smetano, dodamo malo ohlajeno bučo ter škrob in moko. Prelijemo po testu in pečemo 20 minut. Po 20ih minutah spet vzamemo iz pečice in nanj podevamo piškotke, oblikovane v obliko buče in vrnemo v pečico še za približno 20 minut, oz. tako dolgo, da je pita pečena. Po želji okrasimo še s čokolado - buči narišemo obraz. Pečeno pito dobro ohladimo, preden jo razrežemo. Pita je ravno prav sladka, lepo se okusita ingver in pomaranča, ki ji še izpopolnita okus. Je pa "posebnega" okusa. Kdor nima rad buč, mu verjetno tudi tale pita ne bo najljubša.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.