Bučni pire s sočnim steakom in rukolo

Oceni objavo z 1 do 5:
(1)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:Bučni pire z sočnim steakom300x200
* hokaido buča
* telečje meso – hrbet
* rukola
* parmezan
* kokosovo maslo/olje
* olivno olje
* česen
* poper
* kurkuma
* himalajska sol


OPIS POSTOPKA: Bučni pire: Bučo dobro operemo, narežemo na večje koščke in pokuhamo. Ko se omehča odcedimo vodo, dodamo malo parmezana, nekaj kurkume in narahlo osolimo. Vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom ter na zmernem ognju pokuhamo še 5 minut. Steak: Najbolje je, če meso mariniramo že dan pred pripravo jedi ali kot radi rečemo, pustimo meso »odležati«. Za marinado sem tokrat uporabil olivno olje, sesekljan česen, sol in poper. Meso primerno popečemo v vroči ponvi, v katero smo predhodno dali nekaj kokosovega masla.. Čas pečenja je odvisen od debeline in okusa posameznika. Svetujem vam, da ga ne prepečete, medium različica je super! Čisto na koncu, ko je že vse pripravljeno, na krožnik položimo nekaj sveže rukole pokapane z bučnim oljem, ki bo služila kot »posteljica« za naš steak in hkrati popestrila oziroma ustvarila zanimivo mešanico okusov. Za prilogo dodamo še bučni pire in obrok je pripravljen. Prepričan sem, da vas bo jed presenetila zato nikar ne odlašajte in hitro v kuhinjo.

ČAS PRIPRAVE: 55 min
RECEPT PRIPRAVILA: Ekipa Popolne Postave (preveri njihovo stran polno nasvetov na www.popolnapostava.com)

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek