Bučna rižota

Oceni objavo z 1 do 5:
(2)
Št. ocen: 1

SESTAVINE (za 2 osebi):bucna-rizota
* riž
* buča
* olivno olje
* česen
* jušna osnova
* ingver
* smetana za kuhanje ali sladka smetana
* čili (po želji)

OPIS POSTOPKA: Bučo zrežemo na manjše koščke. 1 veliko čebulo drobno zrežemo in popražimo na olivnem olju. Dodamo strok česna. Dodamo koščke buče in zalijemo z malo jušne osnove. Kuhamo cca 20 min. Dodamo žličko suhega ingverja. Riž skuhamo posebej v osoljeni vodi. Ko je riž kuhan, odlijemo vodo in ga dodamo v kuhane bučke. Dodamo še malo sladke smetane in po želji začinimo v čili. Kuhamo še cca 10 minut, da se vse sestavine dobro premešajo.

ČAS PRIPRAVE: 30 min
RECEPT SESTAVILA: Maša Marovt

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek