Bučkine ladjice s tuno in sirom

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 4

Visokobeljakovinska malica ali kosilo, primerno za vsakega ali tiste, ki ste na dietah (paleo, bučkine_ladjiceketonska…).

SESTAVINE:
* 1 velika bučka
* 1 paradižnik
* olivno olje
* poper
* sol
* česen (v prahu)
* manj masten sir (20-30 g)
* 80 g tune (v naravnem soku)

OPIS POSTOPKA:  Pečico zagrejemo na 200°C.
Bučko prerežemo na pol (vodoravno) in iz vsake polovice izdolbemo semena in tako dobimo kanal. V majhni posodici zmešamo 2 žlici olivnega olja, sol, poper in česen v prahu (po okusu). Zmešamo in z nastalo zmesjo premažemo kanale v obeh polovicah bučke. Nato narežemo paradižnik na majhne kockice in z njimi napolnimo izdolbine. Obe polovici bučke položimo na peko papir in damo v pečico za približno 30 min.

Medtem ko se bučki pečeta, na kocke narežemo sir in, ko je paradižnik že zmehčan, vzamemo bučki iz pečice in v kanal na paradižnik dodamo kockice sira. – Če želimo lahko dodamo tudi tuno, ki ji predhodno odcedimo lasten sok ali olje.

Nato vse skupaj ponovno damo v pečico za približno 15min. Ko se sir stopi in rahlo zapeče, vzamemo bučki iz pečice, postrežemo skupaj s koščkom polnozrnatega kruha (za tiste, ki potrebujete OH) in… dober tek!

RECEPT PRIPRAVILA: Larisa Gonza, ProFIT team

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek