Bučkine ladjice s tuno in sirom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bučkine ladjice s tuno in sirom

Visokobeljakovinska malica ali kosilo, primerno za vsakega ali tiste, ki ste na dietah (paleo, ketonska…).



SESTAVINE:

* 1 velika bučka

* 1 paradižnik

* olivno olje

* poper

* sol

* česen (v prahu)

* manj masten sir (20-30 g)

* 80 g tune (v naravnem soku)



OPIS POSTOPKA:  Pečico zagrejemo na 200°C. Bučko prerežemo na pol (vodoravno) in iz vsake polovice izdolbemo semena in tako dobimo kanal. V majhni posodici zmešamo 2 žlici olivnega olja, sol, poper in česen v prahu (po okusu). Zmešamo in z nastalo zmesjo premažemo kanale v obeh polovicah bučke. Nato narežemo paradižnik na majhne kockice in z njimi napolnimo izdolbine. Obe polovici bučke položimo na peko papir in damo v pečico za približno 30 min. Medtem ko se bučki pečeta, na kocke narežemo sir in, ko je paradižnik že zmehčan, vzamemo bučki iz pečice in v kanal na paradižnik dodamo kockice sira. – Če želimo lahko dodamo tudi tuno, ki ji predhodno odcedimo lasten sok ali olje. Nato vse skupaj ponovno damo v pečico za približno 15min. Ko se sir stopi in rahlo zapeče, vzamemo bučki iz pečice, postrežemo skupaj s koščkom polnozrnatega kruha (za tiste, ki potrebujete OH) in… dober tek!

RECEPT PRIPRAVILA: Larisa Gonza, ProFIT team


,* 1 velika bučka ,* 1 paradižnik ,* olivno olje ,* poper ,* sol ,* česen (v prahu) ,* manj masten sir (20-30 g) ,* 80 g tune (v naravnem soku) , ,  Pečico zagrejemo na 200°C. Bučko prerežemo na pol (vodoravno) in iz vsake polovice izdolbemo semena in tako dobimo kanal. V majhni posodici zmešamo 2 žlici olivnega olja, sol, poper in česen v prahu (po okusu). Zmešamo in z nastalo zmesjo premažemo kanale v obeh polovicah bučke. Nato narežemo paradižnik na majhne kockice in z njimi napolnimo izdolbine. Obe polovici bučke položimo na peko papir in damo v pečico za približno 30 min. Medtem ko se bučki pečeta, na kocke narežemo sir in, ko je paradižnik že zmehčan, vzamemo bučki iz pečice in v kanal na paradižnik dodamo kockice sira. – Če želimo lahko dodamo tudi tuno, ki ji predhodno odcedimo lasten sok ali olje. Nato vse skupaj ponovno damo v pečico za približno 15min. Ko se sir stopi in rahlo zapeče, vzamemo bučki iz pečice, postrežemo skupaj s koščkom polnozrnatega kruha (za tiste, ki potrebujete OH) in… dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.