Bučke z divjim rižem
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bučke z divjim rižem

SESTAVINE (za 2 osebi):

* por ali čebula

* bučka

* 2 korenčka

* sončnična semena

* mocarela ali navaden sir

* sol, poper

* kurkuma, rdeča paprika v prahu

* žlička kokosovega olja

* skodelica divjega riža



OPIS POSTOPKA: Por narežemo na tanke kolobarje. Bučko in korenčka olupimo in naribamo na kolobarje. Na kokosovem olju prepražimo por, dodamo bučko in korenček in pečemo največ 7 minut. Solimo, popramo, začinimo in pečemo še pol minute. Zelenjavo damo v glineno ali stekleno posodo in po želji potresemo z naribanim sirom ali mocarelo. Potresemo s sončničnimi semeni in pečemo v pečici pri 180 stopinjah 20 minut. Jed je lahko samostojna, lahko pa dodamo na primer divji riž, ki ga skuhamo med tem časom, ko se zelenjava peče.

RECEPT SESTAVILA: Neja Hafner


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.