Brusketa

Oceni objavo z 1 do 5:
(3.5)
Št. ocen: 2

Brusketa300x225Skrivnost res dobre bruskete (s katero vam bodo najpogosteje kot predjed postregli Italijani), je v dobrih paradižnikih in prvovrstnem olivnem olju. Brusketo je najbolje pripraviti, ko je sezona paradižnika in bazilike (poleti).

SESTAVINE:
* češnjevi paradižniki
* olivno olje
* česen
* sveža bazilika
* francoska štruca - polnozrnata

OPIS POSTOPKA: Češnjeve paradižnike narežemo na majhne koščke (jaz sem narezana na 6 koščkov). Dodamo olivno olje, nasesekljan česen in nasesekljano svežo baziliko. Vse skupaj premašo in pustimo v hladilniku vsaj 1 uro.
Francosko štuco narežemo na rezine in položimo na pekač. Prelijemo jih s par kapljicami olivnega olja in damo v pečico, da postanejo hrustljavi za par minut.
Maso s paradižniki položimo na hrstljave rezine kruha in postrežemo kot predjed ali samostojni prigrizek.

ČAS PRIPRAVE: 10 minut + ohlajanje
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana H.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek