Brusketa
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Brusketa

Skrivnost res dobre bruskete (s katero vam bodo najpogosteje kot predjed postregli Italijani), je v dobrih paradižnikih in prvovrstnem olivnem olju. Brusketo je najbolje pripraviti, ko je sezona paradižnika in bazilike (poleti).



SESTAVINE:

* češnjevi paradižniki

* olivno olje

* česen

* sveža bazilika

* francoska štruca - polnozrnata



OPIS POSTOPKA: Češnjeve paradižnike narežemo na majhne koščke (jaz sem narezana na 6 koščkov). Dodamo olivno olje, nasesekljan česen in nasesekljano svežo baziliko. Vse skupaj premašo in pustimo v hladilniku vsaj 1 uro. Francosko štuco narežemo na rezine in položimo na pekač. Prelijemo jih s par kapljicami olivnega olja in damo v pečico, da postanejo hrustljavi za par minut. Maso s paradižniki položimo na hrstljave rezine kruha in postrežemo kot predjed ali samostojni prigrizek.

ČAS PRIPRAVE: 10 minut + ohlajanje

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana H.


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.