Bounty ploščice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bounty ploščice

1

Slastne Bounty ploščice brez dodanega sladkorja, zelo enostavne za pripravo in primerne za LCHF prehrano. Namesto ploščic lahko pripravite kroglice.

SESTAVINE: 
200 g grobe kokosove moke
* 50-80 g sladila eritritol
* 200 ml tekoče sladke smetane
* 50 g masla
* 150 g temne čokolade
* 30 g kakavovega masla

OPIS POSTOPKA: Kokosovo moko premešamo s sladilom eritritol, sladko smetano in stopljenim maslom. Maso razporedimo na trdo podlago v obliki pravokotnika, visoko ca. 1,5 cm in shranimo v hladilnik. Pričnemo pripravljati čokoladni obliv, tako da nad parno kopeljo stopimo temno čokolado in kakavovo maslo. Pretočimo v globljo posodo, vzamemo kokosovo maso iz hladilnika in jo narežemo na 6-8 ploščic ter vsako posebej s pomočjo dveh vilic pomočimo v čokolado. Odlagamo jih na podlago, obdano s folijo za živila ali papirjem za peko oziroma na rešetko. Počakamo, da se obliv strdi in ploščice shranimo v hladilnik.

RECEPT PRIPRAVILA: Stašina Fit kuhinja 

  * 200 g grobe kokosove moke * 50-80 g sladila eritritol * 200 ml tekoče sladke smetane * 50 g masla * 150 g temne čokolade * 30 g kakavovega masla  Kokosovo moko premešamo s sladilom eritritol, sladko smetano in stopljenim maslom. Maso razporedimo na trdo podlago v obliki pravokotnika, visoko ca. 1,5 cm in shranimo v hladilnik. Pričnemo pripravljati čokoladni obliv, tako da nad parno kopeljo stopimo temno čokolado in kakavovo maslo. Pretočimo v globljo posodo, vzamemo kokosovo maso iz hladilnika in jo narežemo na 6-8 ploščic ter vsako posebej s pomočjo dveh vilic pomočimo v čokolado. Odlagamo jih na podlago, obdano s folijo za živila ali papirjem za peko oziroma na rešetko. Počakamo, da se obliv strdi in ploščice shranimo v hladilnik.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

mateja plahuta

Ok,jst sem bounty pripravila malo drugače in sicer brez dodanih sladkorjev oz. sirupov, samo kokosovo grobo moko, kokosovo olje in kokosovo mleko ter prelila s 52%čokolado.

njami....pa še poješ en kos in imaš dovolj