Borovničevo - limonina presna tortica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Borovničevo - limonina presna tortica

SESTAVINE:

Podlaga:

* 80 g celih lešnikov

* 120 g kokosove moke

* 25 g kokosovega olja

* 8 dateljnov

* ščepec himalajske soli


Krema:

* 300 g namočenih indijskih oreščkov (namakamo vsaj 4 ure, najbolje čez noč)

* 60 ml limoninega soka

* 1 žlica naribane limonine lupinice

* 40 g medu ali javorjevega sirupa

* 60 ml stopljene kokosovega olja

* žlička vanilijevega ekstrakta

* ščepec himalajske soli

* 120 g borovnic (če uporabimo zmrznjene počakamo, da se nekoliko odtalijo in odlijemo tekočino)

Borovničev preliv:

*30 g borovnic

* ½ žlice medu ali javorjevega sirupa

Smetana za okrasitev:

* 90 g namočenih indijskih oreščkov (namakamo vsaj 4 ure, najbolje čez noč)

* 30 ml kokosove ali navadne vode

* 1 žlica medu ali javorjevega sirupa

* nekaj kapljic vanilijevega ekstrakta

* 30 g kokosovega olja (stopljeno)



OPIS POSTOPKA: Model premera cca 18 cm obložimo s peki papirjem. Za podlago vse sestavine zmešamo v mešalniku z rezilom in zmes porazdelimo po dnu modela.

Vse sestavine za kremo (razen borovnic) zmešamo do gladkega. Polovico kreme vzamemo iz mešalnika, v drugo polovico pa vmešamo borovnice. Obe vrsti kreme po žlicah izmenično nalagamo na spodnjo plast torte. Za borovničev preliv z mešalnikom zmešamo borovnice in med (ali javorjev sirup), da dobimo tekoč preliv in z njim premažemo zgornjo plast torte. Torto za približno 6 ur postavimo na hladno. Vse sestavine za smetano gladko zmešamo in postavmo v zmrzovalnik za 30 minut, da se strdi. Kremo damo v dresirno vrečko z večjim nastavkom in okrasimo torto.

Dober tek :)



ČAS PRIPRAVE: 30 min

RECEPT PRIPRAVILA: Petra Kavšek


, Model premera cca 18 cm obložimo s peki papirjem. Za podlago vse sestavine zmešamo v mešalniku z rezilom in zmes porazdelimo po dnu modela. Vse sestavine za kremo (razen borovnic) zmešamo do gladkega. Polovico kreme vzamemo iz mešalnika, v drugo polovico pa vmešamo borovnice. Obe vrsti kreme po žlicah izmenično nalagamo na spodnjo plast torte. Za borovničev preliv z mešalnikom zmešamo borovnice in med (ali javorjev sirup), da dobimo tekoč preliv in z njim premažemo zgornjo plast torte. Torto za približno 6 ur postavimo na hladno. Vse sestavine za smetano gladko zmešamo in postavmo v zmrzovalnik za 30 minut, da se strdi. Kremo damo v dresirno vrečko z večjim nastavkom in okrasimo torto. Dober tek :)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.