Borovničevi - bananini muffini
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Borovničevi - bananini muffini

Krhki in slastni muffini so odlični za zajtrk, malico ali sladico. Pripravljeni iz samih zdravih sestavin bodo poskrbeli, da se boste posladkali na zdrav način.



SESTAVINE:

* 4 jedilne žlice ajdove in pirine moke

* 2 jajci

* 3 datlji

* 2 banani

* 5 jž borovnic

* 200 ml mleka (rastlinskega ali kravjega)

* 1 čž kokosovega sladkorja

* 1 čž stevie

* 1 čž kokosovega olja

* 1 jž kakava

* 1 jž pecilnega praška

* sol

* cimet

* vanilija




OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 175 stopinj celzija. Najprej zmešamo vse suhe sestavine (moka,kokosov sladkor,stevia,kakav,pecilni prašek,sol,cimet,vanilija). Nato z multpraktikom zmešamo datlje in eno banano, za tem pa to maso vlijemo v 2 stepeni jajci in mleko. Tekočo maso vmešamo v suho, ki ji primešamo 1 sesekljano banano in borovnice. Mleko dodamo, če je masa pregosta. Maso vlijemo v modelčke za muffine in postavimo v pečico za 20-25 minut.

Ko so muffini pečeni jih pustimo stati še približno 15 minut. Uživajte!



ČAS PRIPRAVE: 15 min priprava + pečenje

RECEPT PRIPRAVILA: Ema Piskar


,* 4 jedilne žlice ajdove in pirine moke ,* 2 jajci ,* 3 datlji ,* 2 banani ,* 5 jž borovnic ,* 200 ml mleka (rastlinskega ali kravjega) ,* 1 čž kokosovega sladkorja ,* 1 čž stevie ,* 1 čž kokosovega olja ,* 1 jž kakava ,* 1 jž pecilnega praška ,* sol ,* cimet ,* vanilija , , Pečico segrejemo na 175 stopinj celzija. Najprej zmešamo vse suhe sestavine (moka,kokosov sladkor,stevia,kakav,pecilni prašek,sol,cimet,vanilija). Nato z multpraktikom zmešamo datlje in eno banano, za tem pa to maso vlijemo v 2 stepeni jajci in mleko. Tekočo maso vmešamo v suho, ki ji primešamo 1 sesekljano banano in borovnice. Mleko dodamo, če je masa pregosta. Maso vlijemo v modelčke za muffine in postavimo v pečico za 20-25 minut. Ko so muffini pečeni jih pustimo stati še približno 15 minut. Uživajte!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.