Vesela žlica: Intervju z Nastjo in Filipom

Vesela žlica: Intervju z Nastjo in Filipom

V veselje mi je, da se lahko pogovarjamo o novi Youtube kuharski oddaji Vesela žlica z Nastjo in Filipom. Oddaja Vesela žlica

Jo spremljaš? Če je še ne, hitro pokukaj na Youtube kanal Malinca Nastja.

Jaz se jočem od smeha, ko spremljam njune kuhinjske dogodivščine. 

Poglejmo, kaj sta povedala ...

Nastja in Filip, zakaj sta se odločila za snemanje oddaje Vesela žlica?

Nastja: Ideja se mi je porodila med vožnjo v avtu, kar je pri meni kar pogosto. Opazila sem, da mladi, predvsem fantje, ne znajo kuhati. Ker imam tudi jaz enega takšnega doma, so se mi v glavi povezale stvari in prišla sem na idejo, da bi Filipa skozi kratke Youtube oddaje naučila kuhati priljubljene jedi na zdrav in hiter način.

Filip: Meni ideja ni bila všeč, ampak sem zavoljo dobrih partnerskih odnosov pristal na njeno povabilo. :)

Od kod ideja za ime?

Nastja: Ima Vesela žlica sva izbrala s pomočjo najinih sledilcev na Instgramu. Prosila sva jih namreč za predloge in jih dobila res ogromno. Po tehtnem premisleku sva se odločila za ime Vesela žlica, ker ponazarja točno to, kar želiva ljudem pokazati. Da je kuhanje lahko tudi zabavno. ;)

Filip: Res je, to je bila ena izmed najinih redkih skupnih odločitev, kjer sva se brezpogojno strinjala.

Nastja, glede na to, da se Filip res ne znajde v kuhinji, kako to prenašaš?

Nastja: Zelo težko. Malo se hecam … Pri vseh vrstah učenja je pomembna potrpežljivost učitelja in tako je tudi pri najini kuhinji. Včasih sem malo v dvomih, če je res tako neveden ali se samo dela, da mu ne bi bilo treba kuhati. No, na koncu ugotovim, da se v kuhinji res ne znajde, tako da se trudim, da mu stvari čisto preprosto pojasnim in pokažem. Glavno, da nama na koncu vedno uspe.

Nastja, kje pa si se ti naučila kuhati?

Nastja: Mene sta za kuhanje navdušila ati in babi. Največ pa sem se naučila prav od babice. Vedno, ko sem bila pri njej, sva kuhali in jaz sem si vse recepte zapisovala v mojo rdečo kuharsko knjižico, ki jo še danes pogosto vzamem v roke. Njeni recepti so res najboljši. Veliko pa sem eksperimentirala tudi sama. Sicer se nimam za vrhunsko kuharico, se pa v kuhinji dobro znajdem in pravijo, da dobro kuham.

Filip zaupaj nam 3 stvari, ki si se jih naučil v prvih epizodah Vesele žlice?

Filip: Mogoče je beseda naučiti rahlo pretirana (smeh). Morda bi bilo bolje, če bi govorili o izboljšanju. Recimo – sedaj vem, kako se lotiti rezanja čebule, čeprav delo potem vedno konča Nastja, ker sem baje prepočasen. Prav tako sem v drugi oddaji močno izboljšal svojo tehniko metanja palačink, v tretji pa ... jah ... najbolje, da si jo kar pogledaš. :)

Kaj bi bil vajin glavni nasvet za vse, ki želijo blesteti v kuhinji?

Nastja: Meni je babi vedno rekla, da obstaja za vsak recept skrivna sestavina in to je ljubezen, ki jo vložiš v pripravo jedi. Tudi sama opažam, da so moje jedi in sladice veliko boljše, ko se lotim kuhanja z veseljem in dobro voljo in ne pod nujo.

Filip: Če tvoja punca dobro kuha, se v njeno delo ne vmešavaj in jo raje spremljaj od daleč.

Kaj nam bosta pripravila v naslednjih oddajah?

Nastja: Na koncu vsake oddaje pozoveva gledalce, da nama dajo kakšen predlog za naslednje oddaje. Tako da odvisno, kaj bodo gledalci predlagali. Med predlogi pa vedno izbereva jedi, ki so popularne oz. splošno znane, kot so palačinke, bolonjska omaka, rižota …

Filip: Razmišljam o toplih sendvičih s šunko in sirom (smeh).

Spremljaj njune kuharske podvige TUKAJ.