Maska za obraz iz jogurta in korenčkovega soka

Maska za obraz iz jogurta in korenčkovega soka

Imaš tudi ti suho kožo? Potem je ta maska za obraz prava zate!

Maska za obraz iz jogurta in korenčkovega soka


Sadje in zelenjava vsebujeta veliko, tistega kar iščemo v različnih kozmetičnih izdelkih. Sama prisegam na "home made" maske, ki so najboljše za vaše kože, predvsem pa zdrave. Seveda, pa moramo biti pazljivi na naslednje stvar: maske, ki pripravimo doma, so za enkratno uporabo.

Definitivno jih uporabimo isti dan kot jih pripravimo. Koža mora biti pred nanos maske čista, brez ličil. Priporočam za še večji učinek maske, da naredite preprosto kopel za obraz. V skledo vlijte vročo vodo, glavo sklonite nad skledo in pokrijte se z brisačo (5-10min). S tem postopkom  se bodo odprle pore in tako se bodo lažje sprejemale hranljive snovi. Maska iz jogurta in korenčkovega soka je za zboljšanje prožnosti dehidrirane kože. Jogurt uravnava pH, med kožo navlaži, korenček pa vsebuje različna minerala.

PRIPOMOČKI:

*steklena posodica

*čopič za nanos maske

SESTAVINE:

*2 žlici korenčkovega soka

*1 žlica mandljevega olja

*1-2 žlici jogurta

*1 žlica meda

PRIPRAVA: Iztisi korenje s sokovnikom. Če sokovnika nimaš, lahko korenje zmiksaš in ga stisneš, zmešaj ga z jogurtom, medom in mandljevem oljem. Masko nanesi na obraz in vse do vrata za približno 20 min. Masko odstrani z vodo in osuši obraz. Priporočam, da masko pred uporabo postaviš v hladilnik za 1-2 h, da maska postane bolj kompaktna in si s tem olajšaš nanos maske.

AVTOR: Melanie Gračner


Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.