Uporaba konopljinega olja

Uporaba konopljinega olja

Konopljino olje, pridobljeno iz semen konoplje zaradi svoje edinstvene sestave preverjeno blagodejno in zdravilno vpliva na vaše telo, ter pomaga vzpostaviti popolno telesno ravnovesje. 

Konopljino olje, pridobljeno iz semen konoplje zaradi svoje edinstvene sestave preverjeno blagodejno in zdravilno vpliva na vaše telo, ter pomaga vzpostaviti popolno telesno ravnovesje. Konopljino olje pozitivno vpliva na preprečevanje številnih bolezni kot so bolezni srca in ožilja, odpravlja težave, ki se pojavijo zaradi multiple skleroze, raka. Ker so kronična vnetja pogosto posledica šibkega imunskega sistema, omega-3 maščobne kisline pa blažijo vnete procese, je priporočeno uporabljati konopljino olje tudi pri revmatoidnem artritisu, kroničnem vnetju mehurja, ledvic, črevesja, okvarah sklepov in motnjah gibanja. Konopljino olje pomaga pri presnovi holesterola, preprečuje strjevanje krvi, saj ovira lepljenje trombocitov. Več o tem katere bolezni zdravi industrijska konoplja si lahko preberete s klikom TUKAJ

Uporaba konopljinega olja iz ekološke pridelave

1-2 žlice olja na dan - samega ali s hrano - najboljše zjutraj. Olje je občutljivo na toploto (ga ne segrevamo), zato ga priporočamo za preliv hladnih jedi, solat, polivk, hladnih omak in namazov. Z njim lahko popestrite že končane jedi ali pa ga uporabite kot sestavino pri toplih jedeh, ki ne zahtevajo visokih temperatur.

Za več informacij o tem kako v prehrano vključiti konopljino olje pa preberi: Recepti in članki na temo konopljino olje