Intervju s pevko Evo Boto

Intervju s pevko Evo Boto

Ena najboljših slovenskih pevk Eva Boto je Malincina ambasadorka in strastna sladkosnedka, ki redno ustvarja v svoji kuhinji. Kaj kuha in katero hrano obožuje pa si lahko prebereš v njenem intervjuju z Malinco.
 

Koliko časa že ustvarjaš zdrave recepte?
Pravzaprav odkar sem se preselila v Maribor oz. ko sem začela hoditi na faks.(4 leta nazaj). Na začetku 1.letnika sem se posluževala hrani na bone, zjutraj za zajtrk jedla samo tople sendviče, skratka...nič dobrega. Zanimivo, da nisem sama kuhala, saj sem doma to zelo rada počela. Potem pa sem spoznala svojo socimro Zalo, ki je pa neprestano bila v kuhinji, pripravljala kosila, ki so dišala po celem študentu, takrat sem tudi prvič opazila Malincine izdelke, ker je imela res vse iz te trgovine. Nekako mi je to naredilo tisti »klik« v glavi, da sem motivacijo za kuhanje dobila tudi sama. Za zdravo kuhanje. Z Zalo sva res eksperimentirali, vedno poskušali kaj novega. Potem pa na koncu v študentu spoznaš svojega fanta, ki je po vrhu pa še športnik, tu pa se je potem začela ljubezen tudi do priprave zdravih sladic. (in njegov začetek vloge poskusnega zajčka).

Kje oz. kako si se naučila kuhati?
Doma. Z mamo. Ona mi je res velik vzor z vseh strani, tudi v kuhinji, Vedno ji pravim, da bi si želela tako dobro kuhati, kot ona in že kot majhna deklica sem ji v kuhinji zmeraj pomagala(sploh, ko je bilo v igri testo). Mi je pa zdaj kdaj smešno, ko me pokliče, pa me kdaj sama vpraša za nasvet pri nekem receptu.

Meniš, da je za dobrega kuharja potreben talent ali se da vse priučiti?
V neki meri je potreben talent, ja, vseeno pa menim, da moraš res v prvi vrsti imeti rad kuhanje. Meni npr. kuhanje ali pa sploh priprava sladic pomeni veliko sprostitev in zadovoljstvo, prav pomirja me. Ampak ja... včasih se zgodi, da s takšnim veseljem sprobam kaj novega, pa se na koncu izkaže, da je sladica za v smeti. Potem pa dodaš malo vaje, malo znanja še z drugih strani, pa uspe. Tako da jaz pravim tako, mal talenta, veliko ljubezni, veliko eksperimentiranja, znanja, vaje, enkrat potem že uspe.

Kolikokrat tedensko kuhaš?
Ko je čas faksa, sploh ne kuham med tednom (a je to narobe haha?). No, ok, tu moram res priznati (I'm the lucky one), moj ZNA KUHAT! Tako da se pustim razvajat, no, saj potem pa jaz vrnem z večjo dozo, pa pripravim kakšno sladico po njegovi želji in  sva si bot.
Sicer pa, če sem le pri času, kuham zmeraj  jaz.

Imaš raje kuhanje obrokov ali peko sladic?
Sladice.

Kateri je tvoj najljubši sadež?
Mislim, da prav nimam najljubšega sadeža, ker mi je dobro vse. Jem pa ponavadi tisto, kar je za določen čas značilno.

Katera je tvoja najljubša jed?
Če sem kdaj dobila to vprašanje, sem vedno odgovorila: »vse jedi iz mamine kuhinje«. In tudi zdaj moj odgovor ni čisto nič drugačen.

Katera je tvoja najljubša sladica?
Verjetno presne tortice... da bi pa morala izbrati prav določeno, bi pa lahko tole vprašanje primerjala z vprašanjem, ki bi ga zastavil kakšni mami »Katerega od svojih otrok imaš najraje?« Enostavno ne morem izbrati, ker so mi vse tako dobre.

Katere hrane sploh ne maraš oz. ne ješ?
Še prek kratkim bi verjetno rekla : »jetrca«, pa so zdaj na moji »favorite« listi. Zdaj lahko rečem samo še: »školjke«. No go. Ne gre.

Katero kuhinjo imaš najraje (mehiška, italijanska, indijska, kitajska, …)?
Spet smo tam. Prav ne morem se odločiti. Rada jem vse, ob čemer moje brbončice »zaplešejo od veselja«. Rada jem okusno hrano, pa naj bo to mehiška tortilja, italijanske testenine na 100 in en način ali pa domači ajdovi žganci.

Kateri je tvoj najljubši Malincin izdelek?
Definitivno Imunobiotiki!

Katera je tvoja najljubša kuharska knjiga, priročnik?
Po tem, ko sem spremljala Terezo prek TV oddaje, sem se čisto zaljubila v njeno kuhanje. Tako je knjiga »Zdravo, Tereza« postala moja najljubša.

Katera je tvoja najljubša kuharska serija?
Verjetno kar Masterchef.

Imaš morda kakšnega vzornika, nekoga, ki te je s svojo kuho spodbudil k boljšim rezultatom?
Mislim, da je kar mama tista, ki me je v prvi vrsti sploh navdušila nad kuhanjem. Vsakič, ko nas razvaja s svojimi dobrotami, kar sanjam, da bom tudi jaz nekoč tako dobro kuhala, kot ona.

Nam zaupaš kakšen tvoj kuharski trik?
Hmmmmmm...JA! Radič ali pa kakšno drugo grenko solato potopiš v vročo vodo za par minutk in adijo grenkoba. Najbolj čuden trik pa naj bi bil menda ta z drgnjenjem koščka kumare z drugim delom. Nekajkrat drgneš in grenkoba dejansko izgine!

Tvoj življenjski moto?
Vsak dan je nova priložnost, da postaneš še boljša različica samega sebe.

Eva peče resnično božanske sladice, njene recepte pa lahko preveriš in preizkusiš TUKAJ.

 

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.