Če želite shujšati, si preberite to

Če želite shujšati, si preberite to

Vsak dan se na tisoče ljudi sprašuje, kako na trajen način izgubiti telesno težo. Čeprav je na vsakem koraku možno prebrati mnogo nasvetov o najučinkovitejši in revolucionarni dieti, med njimi ni vedno enostavno najti take, ki bi nam dejansko ustrezala… in prinesla želene rezultate brez jo-jo učinka.

Začarani krog časovno omejenih diet

Ko govorimo o hujšanju, se v marsikomu prebudi občutek obupa in nemoči.  Vsak se je namreč že kdaj srečal s kakšno dieto, ki se je po nekaj mesecih končala klavrno.

Nekateri smo tekom hujšanja obupali nad striktnim jedilnikom, bolj vztrajni pa so se diete celo uspeli držati, a so se na koncu vseeno spoznali z njenim jo-jo učinkom in vse kilograme pridobili nazaj.

Ali še huje – se celo dodatno zredili. Na srečo je zadeva lahko dosti bolj preprosta. Marsikdo izmed nas ve, da je pri hujšanju ključno to, da zaužijemo manj kalorij, kot jih porabimo. To lahko storimo tako, da še naprej uživamo isto količino hrane in nato kalorije porabimo z redno fizično aktivnostjo, ali pa izberemo drugo pot in že v osnovi pojemo manj hrane.

To seveda ni tako enostavno, saj ima vsak izmed nas svoj apetit in rade volje poseže po kakšni hitri hrani ali po čudoviti in kremasti sladici. Namen tega zapisa ni v tem, da se tem pregreham odpoveste.

Obstaja namreč malo poznano prehransko dopolnilo, ki nam bo zaradi njegove super absorpcijske sposobnosti dalo občutek sitosti ter posledično zmanjšalo našo željo po prevelikem vnosu kalorij.

Kaj je Konjak Glukomanan?

Konjak glukomanan je naravno brezbarvno topno vlakno, ki se nahaja v rastlini konjak. Le-ta raste predvsem Konjak glukomanan iz ekološke pridelave v Aziji in je priljubljena sestavina na jedilniku tamkajšnjih prebivalcev.

Posebnost glukomanana je v tem, da lahko nase veže tudi do 300x več vode od njegove lastne teže. Na ta način se razširi v želodcu in ustvari občutek sitosti, zaradi česar dejansko ne moremo zaužiti tolikšne količine hrane, kot bi jo sicer.

Povrh vsega pa v prebavnem traktu zmanjšuje absorpcijo ogljikovih hidratov in holesterola. Čeprav na prvi pogled to deluje predobro, da bi bilo res, pa njegovi učinki niso samo nek »lari-fari«.

Po evropski zakonodaji je namreč glukomanan edino živilo, ki ima dokazane učinke pri hujšanju in zniževanju holesterola.

Visoka vsebnost vlaknin, pomaga vzdrževati tudi normalno prebavno funkcijo in ugodno vpliva na celoten prebavni sistem.

Kako se uporablja ta dietna vlaknina?

Ena izmed njenih glavnih prednosti je ta, da nima okusa, zaradi česar ga lahko uporabljamo na 2 načina. Lahko ga spijemo vmešanega v vodo približno pol ure pred vsakim večjim obrokom. Na ta način ne bomo občutili takšne lakote in bomo pojedli manj hrane.

Prav tako pa ga lahko dodajamo tudi jedem – za zgostitev juhe, mineštre in omake, kot vezivo pri peki kruha, pit, tortnih nadevov, palačink, desertov in peciva… ter celo kot želirno sredstvo ali nadomestilo za jajca. Konjak Glukomanan nam bo prišel prav tudi pri pečenju in kuhanju, saj se lahko zaradi njega izognemo navadni moki ali škrobu.

Odločitev o načinu uporabe je seveda vaša, a zelo težko boste z njim shujšali, če ga ne boste imeli pri sebi.

Bio konjak glukomanan najdete tukaj.