VIDEO: Balzam, Krema in Zobna pasta - naredi jih sam doma
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

VIDEO: Balzam, Krema in Zobna pasta - naredi jih sam doma

Tri hitri in enostavni kozmetični recepti, ki si jih lahko pripraviš kar doma. Za pomoč pri izdelavi si poglej video spodaj, kjer sva z Malinco Andrejo prikazali izdelavo vseh treh kozmetičnih izdelkov. 

Balzam za ustnice

Balzam za ustnice, ki te bo ščitil pred mrazom in negoval tvoje ustnice. Karitejevo maslo bo pomagalo obnoviti ustnice, čebelji vosek jih bo pomiril in ohranil vlago, med pa bo poskrbel za protimikrobno delovanje. 

Sestavine:
* 20 g karitejevega (shea) masla
* 5 g čebeljega voska
* 1/4 žličke medu

Priprava: V steklenem kozarčku v vodni kopeli segrejemo karitejevo maslo in vanj dodamo koščke čebeljega voska. Ko se vosek stali, mešanici dodamo med. Pozorni moramo biti na temperaturo, ki ne sme presegati 40°C, da se ohranijo hranilne snovi vseh sestavin. Dobro premešamo in zmes vlijemo v željene posodice. Počakamo, da se balzam popolnoma ohladi in nato je pripravljen za vsakodnevno uporabo. 

Krema za telo

Bogata in puhasta krema za telo, ki bo tvojo kožo naredila mehko. Kremo si namažemo zvečer po tuširanju na rahlo vlažno kožo. Krema je primerna tudi za tiste z občutljivo kožo.

Karitejevo maslo pomaga obnoviti kožno bariero in se odlično obnese tudi pri kožnih alergijah in dermatitisu. Mango maslo v kožo pomaga zakleniti vlago (deluje kot emolient). Jojobino olje je bogato z za kožo odličnim in nepogrešljivim vitaminov E.

Sestavine:
* 50 g karitejevega (shea) masla
* 30 g mango masla
* 20 g jojobinega olja

Priprava: Vse sestavine damo v posodo in 3 minute mešamo z ročnim mešalnikom na najvišji hitrosti, da se masli in olje lepo povežejo skupaj. Kremo z žlico prestavimo v stekleno posodico. 

Kremo hranimo na sobni temperaturi zaprto v posodici do 6 mesecev. Ker je krema zelo bogata in mastna odsvetujem uporabo vsak dan, ampak dvakrat do trikrat tedensko. 

Belilna zobna pasta

Belilno zobno pasto pripravimo iz samo treh sestavin. Kurkuma in kokosovo olje delujeta antibakterijsko in protivnetno, zato sta odlična izbira za nego ustne votline. Kurkuma pomaga tudi za vnete dlesni. Soda bikarbona pa je odlična pomoč pri odstranjevanju zobnih madežev. V ustih ustvari alkalno/bazično okolje, kar preprečuje razrast bakterij. 

Okus v ustih je po izpiranju ok, kar je mene najbolj skrbelo. Ne se ustrašit, ker so zobje med umivanjem rumeni, ko si speremo pasto, so čudovito beli. Pasto lahko hranite v hladilniku teden dni. 

Sestavine:
* 1 žlička kurkume
* 1 žlička sode bikarbone
* 1 žlička kokosovega olja

Priprava: Vse sestavine zmešamo skupaj v gosto rumenkasto pasto. Pasto si damo na zobno ščetko in si dobro poščetkamo zobe – 2 do 3 minute.

* 20 g karitejevega (shea) masla * 5 g čebeljega voska * 1/4 žličke medu
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.