5 nasvetov, kako se znebiti celulita

5 nasvetov, kako se znebiti celulita

Pozna jo vsaka predstavnica ženskega spola ... ''paranojo'' okrog celulita in, ko govorimo o paranoji okrog celulita, lahko govorimo o pravi epidemiji.  

Celulitu smo nadeli tako grozno demonsko podobo ter ga poimenovali kar bolezen, da se vsaka predstavnica ženskega spola že ob nekaj jamičaste kože na stegnih ali ritki počuti kot najgrša in najbolj debela ženska na svetu. Zanimivo pa je, da ni povezan s telesno težo, saj ga imajo tudi suhice. 

Ja res je, celulit ni ena izmed najbolj privlačnih stvari na ženski, ampak panika je povsem odveč. Za zmanjšanje celulita obstaja veliko res učinkovitih vaj, nasvetov, tehnik in trikov. Te zanima kaj topi celulit? Beri dalje.  

Kaj je celulit in zakaj nastane celulit? 
Na nastanek celulita vpliva več dejavnikov - med njimi so pomembni zlasti genetika, življenjski slog in prehrana. Najprej nas zmoti njegova fizična oblika, saj si vsaka ženska želi imeti lepo in napeto kožo. Toda v resnici je celulit mnogo več kakor samo estetska težava, pravzaprav gre za kronično degenerativno vnetje, ki povzroča težave s presnovo, prekrvavitvijo in poškodbe vezivnega tkiva. 
  
Celulit so podkožne maščobne blazinice, ki začnejo potiskati skozi oslabljene, neelastične plasti kolagenskih vlaken (vezivno tkivo) ter na površini kože ustvarijo videz jamičaste, pomarančaste kože. Več maščobnih zalogic imate pod kožo, bolj bodo pritiskale na vezivno tkivo, ki lahko oslabi zaradi številnih dejavnikov: pomanjkanje gibanja, zamaščenosti, hormonov, nezadostne prekrvavitve, slabšega mišičnega tonusa in podobno. 

Mesta, kjer ga največkrat opazimo: 
- Celulit na stegnih, 
- celulit na zadnjici, 
- celulit na trebuhu. 

Zaradi povečanega števila maščobnih blazinic se velikokrat pojavi celulit v nosečnosti, ki pa lahko po rojstvu tudi izgine. 

Dejstvo je, da celulit na neki točki življenja prizadene kar okrog 90% žensk! A vseeno: čeprav je tako zelo pogost, se predstavnice nežnega spola z njim kar ne morejo sprijazniti. Ste med njimi tudi vi? Spodaj sem zapisala kaj pomaga proti celulitu … 

Zate sem na enem mestu zbrala 5 nasvetov, kako se znebiti celulita: 

1. Popij dovolj vode. 

Tako preprosto, kajneda? Vsak dan spij minimalno 3 dl vode (ali nesladkanega čaja) na 10 kg telesne teže. S tekočino prepojene kožne celice so bolj napete, kar zmanjša videz celulita. Za boljšo učinkovitost si lahko pripraviš tudi anticelulitno limonado.  

2. Odpovej se belemu sladkorju ter zmanjšaj vnos soli. 

Recite ne predelanim in ocvrtim živilom. Vsa ta živila namreč zadržujejo vodo in naredijo celulit še bolj opazen. Posegajte po živilih z manj ogljikovimi hidrati, privoščite si več beljakovin in zdravih maščob. V prehrano vključi živila, ki s svojim delovanjem zelo učinkovito vplivajo proti celulitni nadlogi: losos, jabolčni kis, agrumi, zeleni čaj, laneno seme, kumare, guarana, jagodičevje, navadni jogurt, čili,.. 

3. Gibaj se. 

Vsaj 30 minut dnevno nameni športni aktivnosti: hitra hoja, tek, fitnes, aerobika, kolesarjenje ali karkoli drugega kar ti je pri srcu. Pospešila boš srčni utrip, kurila maščobe ter obenem “stopila” tudi nekaj celulita. Tudi vadba za moč je še kako pomembna, saj oblikuje in okrepi mišice pod kožo, s tem pa je koža videti bolj napeta. 

4. Naredi si piling celulitnih predelov telesa. 

Piling si privošči 2x tedensko. Ta bo odstranil odmrle kožne celice in pripravil kožo na nadaljnje izdelke. Ko odstraniš vse odmrle celice dovoliš novimi, da pridejo na površje, kar osveži izgled tvoje kože. Med izvajanjem pilinga se pospeši prekrvavitev kože, kar izboljša tvojo polt in pomaga pri odpravljanju celulita. Piling si lahko narediš kar sama doma - preveri ta recept. 

5. Svoji koži priskrbi ustrezno nego.   

Najboljša je masaža z olji, ki se hitro vpijejo in so hladno stiskana, saj le-ta v sebi zaradi načina pridelave obdržijo največ aktivnih učinkovin.  

Priporočam ti, da vsak dan po tuširanju z zelo toplo vodo (ko je koža še rahlo vlažna) v kožo s krožnimi gibi vsaj 10 minut utiraj naravno anticelulitno olje. Za še boljše učinke pa po uporabi olja v kožo vtri še naravni anticelulitni gel.  

Dlje ko masiraš in gneteš svoje predele boljši bodo rezultati, saj bo prekrvavitev večja. Če pa prej narediš še piling, je kombinacija zmagovalna. :) 

Verjemi, že 10 minut, ki jih posvetiš razvajanju sebe, je lahko dovolj za to, da bo tvoja koža zasijala. 

6. nasvet pa je še v testiranju :)  Začela sem z maderoterapijo, ki naj bi prav tako pomagala zmanjšati videz celulita. Poročam čez kakšen mesec rezultate...  

Naj bo tudi tvoja koža zopet pripravljena na kratke hlače, poletne oblekice in seveda, tisti seksi bikini, ki že pridno čaka, da se v njem sprehodiš po plaži. :) 

Se bereva naslednjič, 
 Malinca Nastja 

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.