10 načinov kako si lahko naravno podaljšate in okrepite trepalnice

10 načinov kako si lahko naravno podaljšate in okrepite trepalnice

1. Česanje

Zakaj deluje: Česanje izboljšuje pretok krvi in stimulira rast.

Kako: Uporabite lahko kar staro ščetko od maskare, ki ste jo prej dobro oprali. Na ščetko dodajte kakšno kapljico vitamina E in češite svoje trepalnice od korenine do konic približno 3 do 5 min dnevno.

 2. OljaRicinusovo olje iz ekološke pridelave

Zakaj deluje: Ricinusovo olje iz ekološke pridelave vsebuje maščobne kisline, ki nudijo hranilne snovi mešičkom trepalnic in jih tako ohranjajo zdrave.

Kako: Kapljico olja dajte na čisto ščetko ali kar vaš prst in jo nanesite na trepalnice preden greste spat. Uporabljate lahko eno olje, ali pa razne mešanice. Še posebej priporočamo ricinusovo olje, ki dokazano spodbuja rast trepalnic, obrvi in las.

3. Vazelin

Zakaj deluje: Vazelin pomirja in vlaži suhe trepalnice.

Kako: Previdno ga nanesite na trepalnice s ščetko ali prstom, pri tem se izogibajte stiku z očmi. Priporočamo uporabo pred spanjem, ko pa se zbudite si temeljito operite celoten obraz, še posebej oči. Vaše trepalnice bodo bolj prožne in se ne bodo lomile.

4. Dobra prehrana

Zakaj deluje: Pomankanje vitaminov lahko vodi v prekomerno izgubo las, trepalnic, pa tudi obrvi.

Kako: Bodite pozorni da jeste veliko beljakovin, vitaminov in hrane bogate z maščobnimi kislinami: oreščke, pusto meso, ribe, jajce, sadje in zelenjavo.

5. Zeleni čaj

Zakaj deluje: Zeleni čaj vsebuje ogromno antioksidantov in vitaminov, zato je velikokrat prisoten tudi kot sestavina v kozmetičnih produktih, med katere spadajo tudi šamponi in balzami proti izgubi las.

Kako: Skuhajte si močno skodelico zelenega čaja in počakajte da se ohladi. Čaj nato z vatno blazinico nanesite na vaše trepalnice 2x na dan.

6. Aloe vera

Zakaj deluje: Sok in meso aloe vere sta odlična za krepitev las in pa tudi trepalnic.

Kako: Vzemite svež list aloe vere in iz njega iztisnite par kapljic soka, ki ga potem nanesite na vaše trepalnice. Najbolje je da pustite čez noč in zjutraj izperete. Uporabite lahko mešanico ricinusovega olja in soka aloe vere.

7. Masaža

Zakaj deluje: Masaža izboljšuje vpijanje hranilnih snovi in stimulira rast trepalnic.

Kako: Najprej si temeljito operite roke. Nato nanesite par kapljic olivnega ali kokosovega olja na vaše prste in masirajte svoje veke in trepalnice 5 min.

8. Jajčna maska

Zakaj deluje: Jajca vsebujejo biotin in vitamine B, ki pomagajo pri krepitvi trepalnic in preprečujejo njihovo izpadanje.

Kako: Zmešajte 1 jajce in 1 žlico vazelina. Mešanico nanesite na trepalnice in jo pustite delovati par minut, nato izperite. Postopek ponovite 1x na teden.

 9. Čiščenje

Zakaj deluje: Če si maskare ne očistite pred spanjem je to enako kot če pustite lak za lase na laseh čez noč. Vaše trepalnice so zaradi tega bolj krhke in se lahko ob stiku z blazino poškodujejo.

Kako: Dobro očistite makeup. Za čiščenje priporočamo uporabno naravnega čistilnega gela za obraz

10. Dnevi brez makeupa

Zakaj deluje: Nekatere maskare, še posebej vodoodporne lahko vsebujejo sestavine, ki naredijo vaše trepalnice suhe in posledično tudi bolj krhke.

Kako: Od časa do časa privoščite svojim očem malo počitka od naličenosti. Priporočamo vsaj 1x na teden. Ravno tako ne oklevajte in brez slabe vesti zavrzite stare maskare, ki niso več dobre, saj so te še posebej škodljive ker so bolj suhe, ravno tako pa lahko povzročijo celo vnetje oči.

Še nekaj hitrih nasvetov za na konec:

  • Nikoli ne vlecite vaših trepalnic. Posebej pazljive bodite, ko uporabljate kodralnik ta privihanje trepalnic. Njihove korenine niso močne in trepalnice z lahkoto izpadejo.
  • Ne obupajte. Nobeno zdravilo ni čudežno, potrebno je biti vztrajen pri uporabi. Prvi rezultati se lahko pokažejo šele čez nekaj tednov, saj je trepalnice rastejo v več fazah.
  • Vedno upoštevajte faktor vaših genov. Redna uporaba in vztrajnost vam lahko ponudita določene rezultate, vendar pa ne moreta premagati vaših genov zato je včasih dobro če ne pričakujte čudežev.
  • Normalna količina trepalnic, ki jih človek izgubi na dan je 4. Če imate težave z prekomernim izpadanjem trepalnic se posvetujte z vašim zdravnikom, saj je lahko to pokazatelj težav s ščitnico.

PRISPEVEK PRIPRAVILA: Malinca