Beljakovinski šejk po telovadbi - nateg ali nuja?

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1


Ja vem! Vsi na dolgo in široko razlagajo o njih, redko kdo pa dejansko ve kaj vnaša v svoje telo.
Beljakovinski šejk vam koristi samo takrat, ko izberete kvaliteten izdelek. V nasprotnem primeru pa lahko naredite svojemu telesu več škode kot koristi.

Predno razkrijem katera je najboljša izbira za fit, zdravo postavo, samo nekaj besed o tem ali beljakovinski napitek sploh potrebujete.

Človeško telo je vrhunsko dodelan sistemfit-telo
Zadeva je sledeča. Večina posameznikov želi na zdrav način oblikovati fit postavo. Sanjamo o telesu v katerem se počutimo samozavestno in imamo dovolj energije za vse dnevne obveznosti. S tem se verjetno strinjate skoraj vsi.

Da to dosežemo moramo zmanjšati delež odvečne maščobe, ki se odlaga na različnih delih telesa in učvrstiti mišice. Odlično!

In ker je naš organizem vrhunsko dodelan sistem, se oba cilja, se pravi nižji delež odvečne maščobe in bolj čvrsto telo, dopolnjujeta. Zakaj? No preprosto zato, ker so mišice glavni porabnik energije. To pomeni, da s povečanjem mišične mase, v samem mirovanju, porabimo več kalorij in tako postopoma zmanjšamo delež odvečnih maščob. V dokaz, da je temu res tako, prilagam še povezave (spodaj).


Kako to doseči?

Sedaj pa se pojavi vprašanje. Kako na optimalen način povečati delež mišične mase? Ne, ne govorimo o pretirano mišičastem telesu. Govorimo o lepi, zdravi, estetski postavi. No, tukaj pa na vrsto pride  beljakovinski šejk.


Med telesno aktivnostjo, oziroma med treningom, zaradi različnih obremenitev, pride do mikro poškodb mišičnega tkiva, ki jih moramo po vadbi čim hitreje zaceliti. S tem, ko mikro poškodbe zacelimo, postopoma povečamo delež mišične mase in tako oblikujemo čvrsto, fit postavo. Podobno kot, če bi vrv, ki se je natrgala povezali z novim delčkom in jo tako ojačali, podaljšali.

In s čim organizem zakrpa mikro poškodbe?


Glede na to, da so osnovni gradniki mišičnih vlaken beljakovine, potem verjetno veste kakšen je odgovor. V kolikor ni na voljo pravih beljakovin, ni napredka in pika.
avtobusNajboljši čas za regeneracijo je prvih 20 minut po treningu. Takrat organizem na vse načine išče beljakovine s katerimi bo zacelil mikro poškodbe. Ker pa na razpolago ni veliko časa, potrebuje beljakovine v čim bolj preprosti obliki. Tukaj pa svojo super vlogo odigrajo beljakovinski napitki, saj so točno tisto kar organizem potrebuje: beljakovine, ki jih sistem izredno hitro vsrka. Če zamudimo ta časovni razpon bo regeneracija precej slabša in jasno, napredek bistveno počasnejši. Podobno kot če zamudimo na avtobus. Že res, da na cilj lahko pridemo tudi peš ampak bo trajalo precej dlje.


Sedaj pa še glavno vprašanje.


Kateri med vsemi je najbolj kvaliteten?
Vem, da imate na razpolago malo morje različnih izdelkov, ki pa velikokrat ne upravičijo svojega slovesa. Ogromen delež sladkorja, slaba kvaliteta, dodana umetna sladila, maščobe in škodljivi aditivi so snovi, ki se pojavijo v številnih izdelkih in ogrozijo vaš napredek ter celo zdravje. Ne pozabite, papir, oziroma embalaža prenese vse. Naj vas to ne zavede.

Zaradi vsega tega, smo se v sklopu podjetja odločili, da oblikujemo lastno linijo izdelkov, znamke Golden Tree Nutrition. Med njimi najdete tudi Golden Tree beljakovine, ki so izdelane po naših zahtevah. Govorimo o najvišji kakovosti brez kakršnih koli aditivov, ki bi lahko škodovali vašemu organizmu. 100% naravno in prijazno vašemu telesu. Roko na srce, zase, za svoje najbližje in seveda tudi za vas želim samo najboljše.

Čvrsta postava, hitrejši metabolizem, nižji delež maščob in še bi lahko našteval, so samo nekatere od pozitivnih posledic. Vem in verjamem, da se boste odločili pravilno. V kolikor ne, pa seveda spoštujem odločitev.

PRISPEVEK PRIPRAVIL: Miha Geršič >> lahko ga spremljaš tudi na portalu Popolna postava

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek