Beljakovinska čičerikina juhica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Beljakovinska čičerikina juhica

SESTAVINE:

* čebula

* kokosovo olje

* čili

* česen

* mleti ingver ali svež nasekljan

* mleta kurkuma

* koriandrovi lističi

* 1 posodica namočene čičerike (tiste v kateri zjutraj ješ kosmiče)

* 1 majhna šalčka kvinoje

* sol

* poper



OPIS POSTOPKA: Čičeriko noč prej namoči v topli vodi in zapri. V primeru, da nimaš časa ali si pozabil, juhice si pa močno želiš, kupi čičeriko v pločevinki. Nasekljaj čebulo in jo duši par minutk na kokosovem olju. Dodaj česen in čili, počakaj minutko i in dodaj kurkumo, ingver ter koriander. Ko se vse skupaj poveže, v lonec stresi čičeriko (prej jo še speri pod vodo) in zalij z vodo. Kuhaj cca 45 minut. Če je čičerika že dovoj mehka jo zmiksaj z paličnim mešalnikom, dodaj kvinojo (prej jo obvezno speri pod mrzlo vodo) in kuhaj še 15 minut. Soli in popraj po okusu. Gre tudi brez kvinoje, po želji pa lahko takoj na začetku pri čebulici dodaš nekaj pora ali zelene.  

Zakaj beljakovinska juhica? Ker sta čičerika in kvinoja polni beljakovin (seveda tudi vlaknin, vitaminov, ogljikovih hidratov,...)! Naj vas opozorim, da je juhica precej nasitna in ne potrebuješ ničesar več za kosilce ali večerjico. No.. morda še kakšen posladek? ;)

ČAS PRIPRAVE: 1 ura

RECEPT PRIPRAVILA: Vijolica


,* čebula ,* kokosovo olje ,* čili ,* česen ,* mleti ingver ali svež nasekljan ,* mleta kurkuma ,* koriandrovi lističi ,* 1 posodica namočene čičerike (tiste v kateri zjutraj ješ kosmiče) ,* 1 majhna šalčka kvinoje ,* sol ,* poper , , Čičeriko noč prej namoči v topli vodi in zapri. V primeru, da nimaš časa ali si pozabil, juhice si pa močno želiš, kupi čičeriko v pločevinki. Nasekljaj čebulo in jo duši par minutk na kokosovem olju. Dodaj česen in čili, počakaj minutko i in dodaj kurkumo, ingver ter koriander. Ko se vse skupaj poveže, v lonec stresi čičeriko (prej jo še speri pod vodo) in zalij z vodo. Kuhaj cca 45 minut. Če je čičerika že dovoj mehka jo zmiksaj z paličnim mešalnikom, dodaj kvinojo (prej jo obvezno speri pod mrzlo vodo) in kuhaj še 15 minut. Soli in popraj po okusu. Gre tudi brez kvinoje, po želji pa lahko takoj na začetku pri čebulici dodaš nekaj pora ali zelene.  
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.