Bananino - pirin carski praženec z grškim jogurtom in kokosom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bananino - pirin carski praženec z grškim jogurtom in kokosom

Legendarni carski praženec ali po domače šmorn, tokrat v malo drugačni podobi: narejen z grškim jogurtom in kokosovo moko.



SESTAVINE:

* 1 jajce

* 1 zrela banana

* 1 dcl mleka

* 3 žlice kokosove moke

* 3 žlice pirine moke (oz. po potrebi, da nastane gosta zmes)

* 150 g grškega jogurta

* kokosovo maslo (olje)

* agavin sirup




OPIS POSTOPKA: Banano, kokosovo moko, pirino moko, mleko in jajce zmiksamo v gosto zmes. V ponvi segrejemo kokosovo maslo, maso vlijemo v ponev in popečemo najprej na eni strani, nato obrnemo, razlomimo na manjše koščke in jih pražimo, dokler se ne obarvajo zlatorjavo. Praženec prestavimo na krožnik, posujemo še z nekaj kokosove moke, dodamo grški jogurt in prelijemo z agavinim sirupom.



ČAS PRIPRAVE: 20 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Maša Strožer  


,* 1 jajce ,* 1 zrela banana ,* 1 dcl mleka ,* 3 žlice kokosove moke ,* 3 žlice pirine moke (oz. po potrebi, da nastane gosta zmes) ,* 150 g grškega jogurta ,* kokosovo maslo (olje) ,* agavin sirup , , Banano, kokosovo moko, pirino moko, mleko in jajce zmiksamo v gosto zmes. V ponvi segrejemo kokosovo maslo, maso vlijemo v ponev in popečemo najprej na eni strani, nato obrnemo, razlomimo na manjše koščke in jih pražimo, dokler se ne obarvajo zlatorjavo. Praženec prestavimo na krožnik, posujemo še z nekaj kokosove moke, dodamo grški jogurt in prelijemo z agavinim sirupom.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.