Bananino - pirin carski praženec z grškim jogurtom in kokosom

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.3)
Št. ocen: 26

Legendarni carski praženec ali po domače šmorn, tokrat v malo drugačni podobi: narejen z grškim jogurtom in kokosovo moko.

SESTAVINE:Bananino - pirino carski praženec z grškim jogurtom in kokosom

* 1 jajce
* 1 zrela banana
* 1 dcl mleka
* 3 žlice kokosove moke
* 3 žlice pirine moke (oz. po potrebi, da nastane gosta zmes)
* 150 g grškega jogurta
* kokosovo maslo (olje)
* agavin sirup


OPIS POSTOPKA: Banano, kokosovo moko, pirino moko, mleko in jajce zmiksamo v gosto zmes. V ponvi segrejemo kokosovo maslo, maso vlijemo v ponev in popečemo najprej na eni strani, nato obrnemo, razlomimo na manjše koščke in jih pražimo, dokler se ne obarvajo zlatorjavo. Praženec prestavimo na krožnik, posujemo še z nekaj kokosove moke, dodamo grški jogurt in prelijemo z agavinim sirupom.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Maša Strožer  

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek