Bananino - ovsene palačinke s kokosom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bananino - ovsene palačinke s kokosom

2

Pričnite dan s palačinkami v zdravi različici, ki so pripravljen iz ovsenih kosmičev in banan. Kosmiči poskrbijo za to, da smo dolgo siti, banane pa dajo telesu energijo in pomembne hranilne snovi. Slastne palačinke tako že zgodaj zjutraj poskrbijo za zdrav, hranilen in okusen pričetek dneva.



SESTAVINE:

* 100 g ovsenih kosmičev

* 1 zrela banana

* po potrebi malo mleka

* 1 dcl tekočega jogurta (1,3 % m.m.)

* kokosova moka

* kokosovo olje

* mešanica semen (sezam, lan, sončnice)



OPIS POSTOPKA: S paličnim mešalnikom zmiksamo banano in ovsene kosmiče. Če se zmes preveč lepi ali je pregosta, dodamo še malo mleka. Iz mase na kokosovem olju spečemo male palačinke (biti moramo previdni, saj so zelo krhke). Za preliv v jogurt vmešamo kokosovo moko, vendar ne preveč, da je jogurt še vedno tekoč. Med palačinke namažemo jogurtov preliv, lahko ga prelijemo tudi povrhu, čez celotne palačinke, ki jih na koncu posujemo še z mešanico semen.



ČAS PRIPRAVE: 20 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Maša Strožer


,* 100 g ovsenih kosmičev ,* 1 zrela banana ,* po potrebi malo mleka ,* 1 dcl tekočega jogurta (1,3 % m.m.) ,* kokosova moka ,* kokosovo olje ,* mešanica semen (sezam, lan, sončnice) , , S paličnim mešalnikom zmiksamo banano in ovsene kosmiče. Če se zmes preveč lepi ali je pregosta, dodamo še malo mleka. Iz mase na kokosovem olju spečemo male palačinke (biti moramo previdni, saj so zelo krhke). Za preliv v jogurt vmešamo kokosovo moko, vendar ne preveč, da je jogurt še vedno tekoč. Med palačinke namažemo jogurtov preliv, lahko ga prelijemo tudi povrhu, čez celotne palačinke, ki jih na koncu posujemo še z mešanico semen.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Malinca Nastja

Ovsene kosmiče lahko namočite prej za 1 uro, ampak tudi če jih ne boste bodo palačinke uspele :)

Kiki

Ali je potrebno kosmične najprej naročiti kar suhe zmiskam?