Bananini piškoti brez dodanega sladkorja

Oceni objavo z 1 do 5:
(3.4)
Št. ocen: 5

SESTAVINE:
* 130g masla
* 220g bele moke (pšenična, pirina)
* vanilijeva aroma
* 80g mletih mandljev
* 2 banani
* 80g temne čokolade

OPIS POSTOPKA: Banani zmiksamo v pire. Zmehčanemu maslu dodamo vanilijevo aromo, mlete mandlje in bananin pire ter premešamo. Nato vmešamo še moko. Testo pride malenkost lepljivo. Postavimo ga v hladilnik za 1 uro, nato pa iz njega s pomočjo čajne žličke oblikujemo kroglice, ki jih polagamo na pekač s peki papirjem. Med kroglicami pustimo nekaj prostora, saj se bodo razlezle med peko. Za konec naredimo še luknje v sredino kroglic (pomokamo vrh kuhalnice in jo potisnemo v posamezno kroglico). Piškote pečemo na 180 stopinjah Celzija do 12 minut, da se malo obarvajo. Dolžina peke je odvisna od posamezne pečice in pa velikosti piškotov. Nato jih pustimo, da se ohladijo. Čokolado stopimo in jo nabrizgamo v luknjice piškotov, počakamo, da se strdi ter postrežemo.

ČAS PRIPRAVE: 35 minut + hlajenje

RECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty

SESTAVINE: * 130g masla * 220g bele moke (pšenična, pirina)* vanilijeva aroma * 80g mletih mandljev * 2 banani * 80g temne čokoladeOPIS POSTOPKA: Banani zmiksamo v pire. Zmehčanemu maslu dodamo vanilijevo aromo, mlete mandlje in bananin pire ter premešamo. Nato vmešamo še moko. Testo pride malenkost lepljivo. Postavimo ga v hladilnik za 1 uro, nato pa iz njega s pomočjo čajne žličke oblikujemo kroglice, ki jih polagamo na pekač s peki papirjem. Med kroglicami pustimo nekaj prostora, saj se bodo razlezle med peko. Za konec naredimo še luknje v sredino kroglic (pomokamo vrh kuhalnice in jo potisnemo v posamezno kroglico). Piškote pečemo na 180 stopinjah Celzija do 12 minut, da se malo obarvajo. Dolžina peke je odvisna od posamezne pečice in pa velikosti piškotov. Nato jih pustimo, da se ohladijo. Čokolado stopimo in jo nabrizgamo v luknjice piškotov, počakamo, da se strdi ter postrežemo. ČAS PRIPRAVE: 35 minut + hlajenjeRECEPT PRIPRAVILA: Tamara Lesinšek - Tastasty
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek