Bananina rezina
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bananina rezina

Rezina, ki na prvi pogled ni videti zdrava, ko pa pogledamo njene sestavine, vidimo same zdrave izdelke, ki poskrbijo, da je sladica slastna, vendar kljub temu še vedno zdrava. 



SESTAVINE:

Biskvit:

* 2 zreli banani

* 3 jajca

* 2 žlici stopljene kokosove maščobe (olja)

* 4 jušne žlice eritritol 

* kozarec kokosove moke

* kozarec mletih mandljev

* voda (glede na gostoto mase)

* 0,5 čajne žlice soli

* pecilni prašek

* 1 na kolute narezana banana

* 2 žlici grenkega kakava v prahu

Za preliv:

* 100g temne čokolade

* 1 žlica kokosove maščobe (olja)

* 0,5 dcl smetane




OPIS POSTOPKA: Zreli banani dobro pregnetemo z vilicami. V drugi posodi dobro premešamo suhe sestavine (razen kakava). Nato dodamo še mokre sestavine in dobro premešamo z električnim mešalnikom. Dodamo še pregneteni banani. Vodo dodajamo postopoma, da masa ne bo preredka (mora biti kot zelo gosta masa za palačinke). Maso razdelimo na dva dela. V en del vmešamo še malo vode in grenki kakav v prahu. V srednje velik pekač, obložen s peki papirjem, vlijemo temno polovico mase. Jo poravnamo in pečemo pri 160 stopinjah 10 minut. Damo ven iz pečice in po površini razporedimo kolute banane. S preostalo (svetlo) maso prelijemo prvi sloj biskvita in bananine kolute. Poravnamo površino in pečemo še cca 30 minut na 160 stopinj Celzija. Ko je biskvit pečen, ga damo hladiti. V tem času na rahlem ognju v smetani in maščobi, stopimo koščke čokolade. Mešamo, da se dobro premeša. Ko sta biskvit in preliv na pol ohlajena, preliv prelijemo preko biskvita.

Ohladimo do konca, razrežemo in dober tek. Pecivo se prileže kot priboljšek kadarkoli ali kot priloga kavici.



ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure

RECEPT PRIPRAVILA: Marija Paladin 


, Zreli banani dobro pregnetemo z vilicami. V drugi posodi dobro premešamo suhe sestavine (razen kakava). Nato dodamo še mokre sestavine in dobro premešamo z električnim mešalnikom. Dodamo še pregneteni banani. Vodo dodajamo postopoma, da masa ne bo preredka (mora biti kot zelo gosta masa za palačinke). Maso razdelimo na dva dela. V en del vmešamo še malo vode in grenki kakav v prahu. V srednje velik pekač, obložen s peki papirjem, vlijemo temno polovico mase. Jo poravnamo in pečemo pri 160 stopinjah 10 minut. Damo ven iz pečice in po površini razporedimo kolute banane. S preostalo (svetlo) maso prelijemo prvi sloj biskvita in bananine kolute. Poravnamo površino in pečemo še cca 30 minut na 160 stopinj Celzija. Ko je biskvit pečen, ga damo hladiti. V tem času na rahlem ognju v smetani in maščobi, stopimo koščke čokolade. Mešamo, da se dobro premeša. Ko sta biskvit in preliv na pol ohlajena, preliv prelijemo preko biskvita. Ohladimo do konca, razrežemo in dober tek. Pecivo se prileže kot priboljšek kadarkoli ali kot priloga kavici.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.