Čokoladna rezina
SESTAVINE:
* 150 g kokosovega sladkorja
* 9 žlic vode
* 150 ml kokosovega olja
* 300 g polnozrnatih keksov
* 300 g mletih orehov
* 100 g kakava v prahu
Glazura:
* 100 jedilne čokolade
* 3 žlice kokosovega olja
OPIS POSTOPKA: Kekse zdrobimo oz. zmeljemo ter jih v posodi zmešamo skupaj z orehi. Nato zavremo vodo in v njej raztopimo sladkor. Dodamo maslo in premešamo, da se maslo stopi. Dobljeno tekočino primešamo v kekse in orehe ter dobro premešamo. Če je potrebno si pomagajte z rokami. Maso razdelimo na dva dela in v enega dodamo kakav v prahu. Polovico mase damo v pekač, nato damo še drugi del. Čokolado in olje raztopimo nad soparo in polijemo po bajaderi. Ohladimo in razrežemo na kose.
ČAS PRIPRAVE: 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dragana
Komentarji (0)