Arganovo olje

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Arganovo olje je pravi eliksir za kožo. Na kožo vpliva blagodejno. Gre za olje najvišje kvalitete in ob uporabi bo vaša koža zasijala v svoji lepoti. Uporabljamo ga za masažo, v kozmetične namene ter kot jedilno olje. 

Arganovo olje pridobivajo iz arganovih dreves, ki jih najdemo na jugozahodu Maroka. Ta drevesa so kot feniks, ki vstane iz pepela. Če odmrejo namreč čez sedem let ponovno oživijo. Skupno s dosežejo tudi do 200 let. Domačini mu zato pravijo kar ''drevo življenja'' Olje pridobijo iz jedrc teh dreves. Za 1 liter arganovega olje je potrebnih kar 40 kilogramov plodov, ki jih obirajo in potem pripravljajo ročno. Olje se uporablja tako v zdravilstvu kot tudi v kozmetiki, nepogrešljivo pa je celo v kulinariki.
Hladno stiskano arganovo olje je olje najboljše kvalitete. Arganovo olje je pravi eliksir za kožo in ob uporabi bo le-ta zasijala v vsej svoji zdravi mladostni lepoti. Navlaženost in nega bosta prispevala k njeni zaščiti. Olje je primerno tudi za uživanje.

Uporaba bio arganovega olja

  • Masaža: Masaža z arganovim oljem mora biti blaga – blagodejna in sproščujoča. Lepo se vpija v kožo in ne pušča mastnih sledi. Za vse vrste kože zvečer priporočamo nežno masažo obraza s krožnimi gibi, za suho pa tudi zjutraj.
  • Obraz: Že nekoč so ga uporabljali za ohranjanje mladostnosti. Pri problematični, aknasti, srbeči koži, luskavici in raznih alergijah se najprej dobro umijte obraz, nato pa namaže z arganovim oljem.
  • Lase: Za suhe, lomljive lase brez leska, priporočamo nanos olja na celotno lasišče. Pustite ga 30 minut, lahko celo noč, nato ga sperete z blagim šamponom. Lasje postanejo sijoči in čvrsti.
  • Nohte: Za lomljive nohte priporočamo nego enkrat tedensko. Za 15 minut potopite prste v mešanico Arganovega olja in limoninega soka, ki naj bosta v enakem sorazmerju.
  • Ustnice: Razpokane ustnice namažite z arganovim oljem in jih nežno masirajte (eno z drugo). Po kopanju ali tuširanju priporočamo oljenje telesa z nežno masažo. Kožo tako nahranite, ji dodate vlago, postane bolj čvrsta, elastična in žametna.
  • Telo: Za piling priporočamo uporabo arganovega olja, enakomerno pomešanega z morsko soljo. Nanesite ga na vlažno kožo, nežno zdrgnite in pustite delovati nekaj minut. Sperite ga s toplo vodo.
  • Noge: Debelo kožo na petah ali razpokane pete namažite z arganovim oljem in počakajte nekaj minut, olje se hitro vpija v kožo in jo mehča.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek