Arašidova tortica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Arašidova tortica

2

SESTAVINE:

* 24 finomletih polnozrnatih maslenih keksov

* 5 žlic topljenega kokosovega olja

* 250g sirnega namaza (philadelphia ali mascarpone)

* 1 skodelica Rok’s kremastega arašidovega masla

* 100g kokosovega sladkorja 

* 1 čajna žlica vanilije

* 250 ml smetane




OPIS POSTOPKA: V posodi zmešajte zmlete kekse in kokosovo olje ter maso nanesite v pladenj za pite. Pazite na to, da enakomerno porazdelite maso. Rok’s arašidovo maslo, sirni namaz, kokosov sladkor in vanilijo zmešajte z mešalnikom. Mešajte toliko časa, da so vse sestavine dobro premešane. Maso nanesite na testo in vse skupaj za 4 ure postavite v zamrzovalnik.

30 min pred postrežbo pito vzemite iz zamrzovalnika. V ločeni posodi zmiksajte smetano in jo namažite na pito. Vse skupaj posujte s praženimi, drobljenimi arašidi in postrezite.



ČAS PRIPRAVE: 1h

RECEPT PRIPRAVIL: Rok


,* 24 finomletih polnozrnatih maslenih keksov ,* 5 žlic topljenega kokosovega olja ,* 250g sirnega namaza (philadelphia ali mascarpone) ,* 1 skodelica Rok’s kremastega arašidovega masla ,* 100g kokosovega sladkorja  ,* 1 čajna žlica vanilije ,* 250 ml smetane , , V posodi zmešajte zmlete kekse in kokosovo olje ter maso nanesite v pladenj za pite. Pazite na to, da enakomerno porazdelite maso. Rok’s arašidovo maslo, sirni namaz, kokosov sladkor in vanilijo zmešajte z mešalnikom. Mešajte toliko časa, da so vse sestavine dobro premešane. Maso nanesite na testo in vse skupaj za 4 ure postavite v zamrzovalnik. 30 min pred postrežbo pito vzemite iz zamrzovalnika. V ločeni posodi zmiksajte smetano in jo namažite na pito. Vse skupaj posujte s praženimi, drobljenimi arašidi in postrezite.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Malinca Alja

Simona, sirni namaz vmešamo z arašidovim maslom, kokosovim sladkorjem in vanilijo. Mešamo toliko časa, da so vse sestavine dobro premešane. To zmes nato namažemo na osnovo iz keksov.

SIMONA BRIŠNIK

Kam pa vmešaš sirni namaz pri arašidovi tortici?