Ajdove palačinke z zelenjavo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ajdove palačinke z zelenjavo

1

Zelo rada imam mehiške tortilje in podobne jedi, a sem vedno znova razočarana, ker nikjer ne najdem tortilji, ki ne bi vsebovale pšenične moke. Tako sem sestavila recept, za ajdove palačinke, ki jih lahko napolnite tako z zelenjavo, kot s sladkimi dobrotami. Priporočam uporabo manjše ponve, saj so ajdove palačinke nagnjene k trganju, v manjši ponvi pa jih boste lažje obračali brez trganja in luknjic.



SESTAVINE ZA PALAČINKE:

* 100 g ajdove moke

* 2 dcl vode (lahko uporabite tudi mleko, če ga uživate)

* 1 jajce

* ščepec soli

* ščepec pecilnega praška

* origano, bazilika po okusu

* žlička kokosove maščobe za peko



OPIS POSTOPKA: Vse sestavine dobro zmešate med seboj, da dobite gladko zmes brez grudic. Specite tanke palačinke na kapljici kokosove maščobe.



SESTAVINE ZA ZELENJAVNI NADEV:

* 10 cm pora

* pest češnjevih paradižnikov

* 1 bučka

* 5 večjih šampinjonov

* sveži listi špinače

* česen v prahu

* sol

* kajenski poper

* bel balzamični kis (po želji)



OPIS POSTOPKA: V večji ponvi segrejemo kokosovo maščobo in dodamo por. Po minutki na zmernem ognju zalijemo z pol dcl vode in dodamo še paradižnike, na kocke narezane bučke in rezine svežih šampinjonov. Začinimo s soljo, česnom v prahu in kajenskim poprom. Sama rada zalijem večino takšnih omakah z zelenjavo z brizgom balzamičnega kisa – v tem primeru glede na izbrano zelenjavo sem uporabila bel balzamični kis. Počakamo, da tekočina izpari in naša zelenjava je pripravljena. Pečene ajdove palačinke obložimo s svežimi listi špinače, ki jih nato nadevamo še z našim zelenjavnim nadevom. Dober tek :)



RECEPT SESTAVILA: Ksenija Zupanc - Spotted in pink


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Urša

Ravnokar sem jih naredila za kosilo. Super recept! Naredila sem jih z vso zelenjavo, ki sem jo našla v hladilniku, fant pa si je nanje namazal kar marmelado in bil navdušen.