Malinina torta iz pirine moke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Malinina torta iz pirine moke

SESTAVINE

Za biskvit:

* 3 jajca

* 70 g kokosovega sladkorja

* noževa konica vanilije

* 90 g pirine polnozrnate moke

Nadev:

* 250 g navadnega jogurta

* 250 g vanilijevega jogurta

* 10 kapljic stevie (ali katerega drugega sladila)

* vanilija (ali vanilijev sladkor)

* sok pol limone

* 6 lističev želatine (lahko uporabite tudi agar agar)

* 6 žlic ruma

* 250 g smetane

* malinova marmelada

* 400 g malin



OPIS POSTOPKA:  Jajca, sladkor in vanilijo zmešamo zelo penasto. Vmešamo moko in vlijemo maso v model (26 cm premera). Pečemo v pečici ogreti na 180 stopinj 12 - 15 minut. 

Jogurte zmešamo s sladilom (po želji), vanilijem ter limoninim sokom. Lističe želatine namočimo v hladni vodi, nato jih ožmemo in raztopimo v vročem rumu (ne sme pa zavreti) ter primešamo k jogurtovi masi (najprej v majhni količini kreme, nato pa vso kremo dobro premešamo). Smetano stepemo v trden sneg in jo primešamo k jogurtovi masi.

Biskvit, ki se je medtem spekel, najprej prepojimo (jaz sem uporabila rum + mleko, lahko pa tudi malinov sok) in namažemo z malinovo marmelado, obložimo z malinami (vse skupaj ostane v tortnem modelu) in nalijemo nanj jogurtovo maso. V hladilniku naj odstoji vsaj 2 uri. Okrasimo z lističi sveže melise ter nekaj malinami.



ČAS PRIPRAVE: 80 min

RECEPT SESTAVILA: Malinca Andreja


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.