Lahke beljakovinske pirine štručke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Lahke beljakovinske pirine štručke

4

Zdrav, hrustljav in okusen nadomestek za vse, ki se ne morete upreti kruhu in pekovskim izdelkom. Pirine štručke z manjšo vsebnostjo OH, veliko zdravimi B in vlakninami. 



SESTAVINE (za pribl. 15 kosov): 

* 500 g pirine polnozrnate moke

* 500 g lahke (posnete) skute

* 2 ščepca himalajske soli

* pecilni prašek (vinski kamen)

* 170 ml posnetega mleka

* 150 g mešanice semen za peko kruha

* 5 g kokosovega olja



OPIS POSTOPKA: V skledi zmešamo pirino moko in pecilni prašek ali vinski kamen. Dodamo skuto in mešanico semen za kruh v želeni količini (večja količina bo naredila štručke bolj hrustljave). Nato solimo in primešamo mleko ali drugo tekočino (za tiste, ki jim mleko ne ustreza). Maso dobro pregnetemo, jo oblikujemo v obliko daljše štruce kruha in narežemo na poljubno velike kose (pirine štručke). Štručke nanesemo na pekač, ki ga namstimo s kokosovim oljem (ali uporabimo papir za peko) in jih položimo v predhodno segreto pečico. Pečemo približno 30 minut pri 180 stopinjah Celzija. 



MAKRONUTRIENTI / 100 g: * Beljakovine: 15,6 g * Ogljikovi hidrati: 27,5 g (sladkorji: 4,7 g) * Maščobe (s semeni): 5,4 g (nenasičene: 3,8 g)



AVTOR: ProFIT team


Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (4)

Malinca Nastja

Predlagam ovseno mleko :)

barbara

vprašanje: s čim bi lahko zamenjala mleko, ker očitno ne prenašam dobro mlečnih izdelkov? :( zelo bi rada spekla te štručke. najlepša hvala.

JustMe

Zelo so dobre! Super so za izlete, ker se ne drobijo 3 dni so mi ostale sveže, so okusne in veliko bolj praktične od kruha, ki ga drugače pečem, saj štručk nisem še nikoli delala :D Za piko na i so všeč še mojemu dragemu :D
Priporočam! :D

Marijana Topolovec

Zelo uporaben recept.
Še moj nasvet: namesto pecilnega praška je boljši vinski kamen, ki ga dobite v Dm-ovih trgovinah.
Lep pozdrav.

Marijana Topolovec
Ekološka kmetija in mlin na kamen Topolovec